Contribuția anuală pentru susținerea activității SMURD este de 7 lei/locuitor

 

Miercuri, Consiliul Județean Hunedoara a majorat contribuția anuală pentru susținerea activității SMURD (de la 5 la 7 lei/locuitor al județului/an), joi, la sediul administrației județene, s-a desfășurat o întâlnire la care au participat reprezentanții Asociației Salvital SMURD, ai ISU Hunedoara, paramedici și primari din județ.

Întâlnirea a avut drept scop identificarea soluțiilor pentru ca serviciul să funcționeze în continuare, în contextul în care 24 de unități administrativ-teritoriale s-au retras din Asociație în ultimii ani.

Președintele Asociației, Petru Mărginean, a prezentat problemele cu care se confruntă paramedicii și a solicitat primarilor să se implice pentru ca activitatea SMURD să se desfășoare în continuare.

Conducerea CJ Hunedoara a anunțat că va susține Serviciul în continuare.

„Munca paramedicilor are o importanță socială de excepție. Asociația Salvital a fost concepută pe un efort din partea tuturor localităților. Finalitatea e sănătatea, asigurarea intervențiilor de urgență și salvarea de vieți omenești. Vă solicit să analizați cu înțelepciune faptul că SMURD trebuie să existe și să aibe o activitate în slujba oamenilor, nu a unei sigle de partid”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJ Hunedoara.

Pe de altă parte, Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, a subliniat că trebuie găsite soluții deoarece legea prin care paramedicii ar fi putut face parte din structura Ministerului Afacerilor Interne, este blocată.

„Parlamentul a votat legea pentru preluarea paramedicilor, președintele a refuzat promulgarea. O comisie de la MAI s-a exprimat că nu e de acord cu acest demers. Trebuie să găsim soluții. CJ Hunedoara a mărit cotizația, deși consilierii județeni ai PNL s-au opus. UAT-urile care s-au retras sunt conduse în marea lor parte de primari PNL. Nu știu la ce s-au gândit. Paramedicii SMURD nu te întreabă din ce partid ești sau dacă localitatea în care intervin a plătit sau nu cotizația”, a spus Costel Avram.

În urma discuțiilor, o parte dintre primarii UAT-urilor care s-au retras au anunțat că ar putea redeveni membri ai Asociației Salvital.

De asemenea, majoritatea primarilor prezenți au declarat că e posibil să majoreze cuantumul cotizațiilor pentru ca activitatea SMURD să continue.

Următorul pas convenit este convocarea unei Adunări Generale a Asociației Salvital în cadrul căreia să fie prezentate transparent cheltuielile, majorările salariale propuse și necesarul pentru funcționarea SMURD.

Sursa: Consiliul Județean Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus