Comunicat de presă Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

 

 

 

 

În primele trei luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 1.975 persoane, dintre care 891 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 939 au peste 45 de ani, 687 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 294 au între 25 și 35 de ani, iar 55 sunt tineri sub 25 de ani (din care 58 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.671 provin din mediul urban, iar 304 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,958, urmate de cele care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii, 700. Numărul celor fără studii sau cu studii primare și gimnaziale este de 299, cei cu studii postliceale sunt în număr de 4, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 14.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 364 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în cursul lunii martie 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.482  persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, puteți accesa www.ajofmhd.ro .

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus