Cinci unităţi comerciale din judeţul Hunedoara au fost sancţionate de inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru nerespectarea condiţiilor de igienă şi de depozitare a produselor din carne. Două carmangerii din Ţara Haţegului au fost închise timp de 3 zile pentru igienizarea spaţiilor.

În urma controalelor efectuate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat în doar două săptămâni amenzi în cuantum total de 4.800 de lei. Neregulile au fost descoperite la cinci unităţi comerciale din mai multe localităţi, printre care şi Deva şi Haţeg.

Două carmangerii din judeţ au fost închise temporar după ce inspectorii au descoperit aici nereguli în ceea ce priveşte igiena spaţiilor de depozitare, de comercializare, echipamentul incomplet al angajaţilor, dar şi neafişarea graficului de temperatură la păstrarea cărnii.

“Cele două unităţi a căror activitate a fost temporar suspendată sunt din Ţara Haţegului. Timp de trei zile s-a efectuat igienizarea în aceste spaţii, s-a refăcut controlul, iar activitatea a fost reluată”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Mihai Jula, director executiv DSVSA Hunedoara.

Până în momentul de faţă au fost controlate 30 de unităţi comerciale de pe raza judeţului Hunedoara. Controalele antepremergătoare Crăciunului se realizează la nivel naţional până la data de 22 decembrie. Verificările vizează modul de comercializare, depozitare, etichetare şi transport al produselor. 

FOTO: desteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus