În cadrul Târgului European al Castelelor, Castelul Corvinilor vă așteaptă vineri, 1 mai 2015, la vernisarea „Hărții panoramice a Castelului Corvinilor".

Evenimentul reprezintă un proiect de grafică inedit care va aduce un plus de valoare materialelor informative existente ce promovează turismul cultural și istoric al orașului Hunedoara.

HARTA-CASTELUL-CORVINILOR

“Acest proiect artistic a fost creat de designerul orădean, Adrian Samoilă, în colaborare cu Castelul Corvinilor și Primăria Municipiului Hunedoara și s-a derulat de-a lungul a șase luni de lucru și documentare. Proiectul este un demers unic în România ce și-a propus să valorizeze sub forma unei reprezentări grafice extensive, elemente din patrimoniul istoric și arhitectonic hunedorean. Concepția grafică are ca reprezentare centrală monumentul istoric Castelul Corvinilor și se bazează pe tehnica stampei medievale. Abordarea grafică depăşește tipicul convențional al unei cartografieri clasice și oferă o perspectivă inedită a ansamblului general al castelului. Printr-un discurs vizual coerent și în armonie cu dominantele stilurilor arhitectonice și a elementelor istoricizante, această ilustrație panoramică se definește ca un util instrument de informare și promovare a castelului și ajută la o facilă identificare a punctelor de interes ale Castelul Corvinilor. Tehnicile de lucru alese de către designer în creația acestei hărţi ilustrate, au fost atât tehnici convenționale ca și grafica în tuș, cât și proiectare 3d și colorare digitală. Pentru documentare s-au folosit fotografii aeriene, relevee arhitectonice, cât și alte elemente ajutătoare în demersul acestui proiect”, au declarat reprezentaţii Primăriei Hunedoara. 

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus