Tribunalul Ilfov judecă luni cererea fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani de închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Monica Iacob Ridzi cere să-i fie întreruptă pedeapsa de cinci ani de închisoare la care a fost condamnată pentru abuz în serviciu, din motive medicale.

Fostul ministru este încarcerată acum la Spitalul Penitenciar Jilava. Monica Ridzi susţine că este grav bolnavă şi trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale.

Monica Iacob Ridzi acuză că sistemul medical din închisori nu este deloc bine gândit.

„Medicamentele sunt foarte puţine, cele extrem de necesare lipsesc, medicamentele sub formă de capsule sau plicuri, nici familia nu are voie să le cumpere chiar dacă ai reţetă, fondurile pentru analize medicale sunt limitate… Toate acestea se întâmplă deoarece în ultimii 25 de ani în România toţi cei care au fost la şefia Ministerului Justiţiei au subfinanţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi cei care au făcut unele reguli nu au trecut pe aici”, a scris fostul ministru pe blog.

Cine stabileşte dacă Monica Iacob Ridzi trebuie eliberată

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus