Ilie Toma: „Guvernul PNL nu reprezintă interesul nostru.”

La mai bine de o lună după instalarea Guvernului PNL economia României este în agonie.

Cetățenii României sunt zilnic amenințați cu criza ‘’Cîțu’’, tăieri de salarii, tăieri de pensii, concedieri și, chiar mai mult, votanții PSD sunt amenințați și marginalizați.

Dacă până la momentul moțiunii, instituțiile europene, internaționale și naționale abilitate atestau creșterea economică a României și faptul că gradul de sărăcie a scăzut, acum, în urma afirmațiilor iresponsabile, viitorul nostru economic se află într-o stare accentuată de incertitudine.

Guvernarea PSD a plasat România în topul țărilor cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și românii au resimțit acest fapt în mod direct. Investițiile nete din economie au ajuns la 39,7 miliarde de euro în semestrul I 2019, față de 29,3 miliarde de lei în 2016, efectul direct fiind scăderea șomajului la o valoare minimă istorică în ultimii 30 de ani.

Datoria guvernamentală înregistrată în mandatul Guvernului PSD este 34,2% din PIB față de 37,3% din PIB cât era în momentul Guvernării Cioloș, cu toate că au fost majorate salariile, pensiile și s-au derulat programe de dezvoltare locală. Datoria Guvernamentală din PIB: Belgia 104,7%, Germania 61,2%, Grecia 180,2%, Franța 99,6%, Ungaria 68,2%.

Prin comparație, România are a cincea cea mai mică datorie guvernamentală din PIB în UE.

Guvernarea PSD a plasat România pe locul 5, în UE28, la creșterea economică pe trimestrul III din 2019, comparativ cu trimestrul III din 2018.

Cuvintele pline de aroganță, dispreț și declarațiile mincinoase ale liderilor PNL au luat locul Programului sustenabil de Guvernare al PSD.

România noastră este revendicată de președintele în funcție și candidat la președinția României: Klaus Werner Iohannis! ’’România mea’’, ‘’Guvernul meu’’ ‘’ sute de mii de români ai mei’’, ‘’votanții mei’’!

Guvernul PNL nu reprezintă interesul nostru.

La mai mult de o lună de guvernare PNL, avem o monedă națională devalorizată în raport cu alte monede, aproape de valoarea de 5 lei pentru un euro, fapt care va genera rate bancare mai mari, inflație mai mare, scăderea puterii de cumpărare. Avem întârzieri la plata pensiilor și salariilor, concedieri pe criterii politice, activități blocate în instituții, români din afara României lăsați fără ministerul care îi reprezenta și le apăra interesele, împrumuturi financiare mai scumpe pentru România.

Avem o Românie aruncată în haos de PNL!

Guvernul PNL pregătește eliminarea subvențiilor, tăierea salariilor, închiderea spitalelor, renunțarea la programul de creștere al salariilor și pensiilor, sprijinul sectorului privat în detrimentul educației, sănătății și construcției de autostrăzi și alte măsuri care nu aduc nici un beneficiu cetățenilor României.

Klaus Werner Iohannis ne vorbește de ‘’România mea’’, ’’Guvernul meu’’, ’’Parlamentul meu’’… Dar nu ne spune nimic despre ‘’casele mele’’, ‘’dosarele mele penale’’, ‘’vacanțele mele’’ sau ’’șapca mea de la președintele Trump’’!

În 24 noiembrie, cetățenii României au dreptul să-l contrazică!

România este a noastră! Guvernul este al României!

Președintele reprezintă toți românii!

Românii s-au săturat de aroganță și dispreț!

Românii votează cu inima!

 

Ilie Toma,

Deputat PSD Hunedoara

Un răspuns

  1. Guvernul polonez a decis indexarea salariilor cu peste 70 % , guvernul Catu, Sica & comp se gandesc daca sa aprobe o marire cu 100 de lei. Fara alte comentarii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus