Covoarele au un mod de a complimenta orice cameră în care este plasat și se adaugă la aspectul general al unui spațiu. Dar ele sunt ceva care trece printr-o mulțime de uzură pe parcursul întregii zile. Și dacă doriți ca covoarele și mocheta dvs. să arate la fel de îngrijite ca și cum tocmai le-ați instalat, atunci trebuie să aveți grijă de ele în mod corespunzător.

Covoarele curățate și întreținute corespunzător vor dura mai mult decât cele care nu sunt îngrijite în mod regulat.

Da, aveți nevoie de curățători profesioniști de covoare de la un furnizor de servicii de curățare a covoarelor de renume, dar există câteva măsuri de curățare pe care le puteți lua pentru a adăuga la întreținerea covoarelor.

În caz de deversări, ocupați-vă întotdeauna imediat de zona afectată, deoarece dacă deversarea rămâne nesupravegheată pentru o perioadă mai lungă de timp, va fi mai greu de îndepărtat pata ulterior.

  1. Nu frecați niciodată riguros zona afectată deoarece acest lucru va abrama țesătura covorului și chiar va răspândi pata. Folosiți întotdeauna prosoape de hârtie, astfel încât să nu vă confruntați cu problema transferului colorantului de pe cârpa colorată pe covor sau mochetă.

Continuați să tamponați zona până când aceasta se usucă și apoi aspirați-o bine. Și nu uitați să chemați profesioniștii în curățenie chiar în aceeași zi.

  1. În cazul deversărilor de alimente, încercați să îndepărtați cât mai mult posibil materia solidă cu ajutorul unui cuțit de unt sau al unei linguri. Turnați o cantitate mică de apă și tamponați ușor și puteți folosi chiar și o cantitate mică de detergent de rufe, dacă este necesar.

Odată ce ați făcut acest lucru, aspirați zona în mod corespunzător, adăugând din când în când o cantitate mică de apă. Puteți chiar să vă faceți propriul detergent pentru pete amestecând ¼ linguriță de detergent de rufe cu 200 ml de apă rece.

  1. Asigurați-vă că plasați covorașe la fiecare ușă, astfel încât să nu transportați murdărie și praf în casă sau la birou și pe covoare. Aceasta este cea mai comună cale prin care un covor sau o mochetă se poate murdări și murdări.

  1. Faceți-vă un program de curățenie și aspirați frecvent covoarele. Aspirați de două sau trei ori pe săptămână zona care are un trafic mai intens de pași și o dată acolo unde traficul pietonal este comparativ mai mic. Nu uitați niciodată să aspirați din când în când și sub covor pentru a scăpa de orice murdărie.

  1. În cazul în care petele și urmele nu dispar nici după ce ați curățat suprafața covorului, umeziți zona cu peroxid de hidrogen 3% și lăsați-o să se usuce timp de o oră sau două. După ce faceți asta, tamponați ușor zona până când aceasta se curăță complet.

  1. Nu curățați niciodată cu aburi zona în care există pete sau urme proaspete, deoarece, dacă faceți acest lucru, pata se va fixa pe suprafața covorului – putând deveni permanentă.

  1. Folosiți numai acele capete de aspirare sau accesorii (perie pentru praf sau o bară cu peri) care se potrivesc suprafeței covorului dumneavoastră, deoarece folosirea unuia greșit poate abrama suprafața covorului.

  1. Îndepărtați petele de ceai și de cafea folosind o foarfecă sau o pensetă pentru a le scoate – evitați să folosiți orice altă unealtă de acest fel care poate deteriora țesătura covorului dumneavoastră.

  1. Puteți chiar să vă deodorizați covorul sau mocheta făcând un deodorant DIY. Amestecați ½ cană de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial, cum ar fi lavandă sau bergamotă, și presărați-l pe covoare, lăsați-l să se așeze și apoi puteți să-l aspirați așa cum faceți în mod normal.

  1. Ei bine, având în vedere toate acestea, nu uitați să programați o curățare a covoarelor cu profesioniști, deoarece aceștia au instrumente mai ample pentru a vă curăța covoarele.

Covorul sau mocheta sunt atât de luxoase și confortabile, dar, ca orice alt tip de pardoseală, necesită îngrijire și întreținere regulată pentru a rămâne ca noi. O rutină de îngrijire adecvată poate prelungi durata de viață a unor covoare persane sau mochete și poate contribui la menținerea frumuseții acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus