Eroii Revoluției Române au fost comemorați vineri, la Deva, la monumentul Eroilor din parcul I.C. Brătianu.

Reprezentanții principalelor instituții și autorități publice din județul Hunedoara au participat vineri, 22 decembrie la ceremonia de omagiere a eroilor Revoluției Române de la 1989.

Ceremonialul a început cu intonarea imnului național al României. A urmat o slujbă de pomenire oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi. La finalul serviciului religios, arhipăstorul hunedorenilor le-a vorbit celor prezenți despre sacrificul eroilor Revoluției și lecția pe care ar trebui s-o învețe cei care trăiesc astăzi în libertate.

Biserica ne invită să învățăm lecția de dragoste a acestor tineri. În această direcție Sfântul Apostol Pavel îi scria lui Timotei, că va veni o vreme când oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudători, trufași, hulitori, lipsiți de dragoste, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu. Adică, va exista un declin al conviețuirii civice și o degradare a vieții de familie, egoismul răspândindu-se în chip tentacular. Vai de cei ce zic Răului Bine, și Binelui Rău, care numesc lumina întuneric și întunericul lumină, care socotesc amarul dulce, și dulcele amar. Să învățăm să fim buni și credincioși, iubitori și altruiști, precum tinerii pe care astăzi în pomenim”, a spus în cuvântul său ierarhul hunedorenilor.

COMEMORARE EROII REVOLUTIEI 22.12.2017 (7)

Au vorbit apoi despre Revoluția română deputatul Cristian Sefer, președintele comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989, Florin Oancea, primarul municipiului Deva, Daniel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara și Gheorghe Firczack, președintele revoluționarilor din județ.

COMEMORARE EROII REVOLUTIEI 22.12.2017 (9) COMEMORARE EROII REVOLUTIEI 22.12.2017 (6)

După discursuri a urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori din partea instituțiilor, autorităților publice, partidelor politice și asociațiilor de revoluționari.

COMEMORARE EROII REVOLUTIEI 22.12.2017 (10) COMEMORARE EROII REVOLUTIEI 22.12.2017 (3) COMEMORARE EROII REVOLUTIEI 22.12.2017 (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus