COMUNICAT DE PRESA

 

 

 

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara a solutionat la data de 30.04.2020, un numar de 1268 de cereri, aferente lunii martie 2020, depuse de angajatorii din judet pentru decontarea somajului tehnic, din fondurile Bugetului Asigurarilor pentru Somaj in conditiile OUG nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu completarile si modificarile ulterioare.

Astfel, a fost achitata suma de 6.401.675 de lei  pentru  cei 11242 de angajati care au avut raporturile de munca suspendate datorita reducerii sau întreruperii temporare a activitatii, total sau parţial, in cursul lunii martie 2020.

Atragem atentia pe aceasta cale angajatorilor care au incasat aceste indemnizatii ca au obligatia legala, de a calcula, reţine şi plati impozitului pe venit,  contribuţia de asigurări sociale de stat şi  contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Plata indemnizatiilor nete cuvenite salariatului se efectueaza  în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea  sumelor de către angajator.

Respectarea acestor obligatii va face obiectul unor controale din partea organelor competente.

Salariatii care nu si-au incasat indemnizatile cuvenite pentru perioada de suspendare a raporturilor de munca se pot adresa ITM Hunedoara.

 

In prezent, AJOFM Hunedoara proceseaza cererile angajatorilor aferente suspendarii raporturilor de munca survenite in luna aprilie 2020. Pana la aceasta data, au fost solutionate  2133 de cereri din partea angajatorilor pentru 14812 salariati, fiind achitate indemnizatii in valoare de 21.539.385 lei.

 

Georgeta Angelica TOMUȚA

 

Director Executiv al

Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus