Două proiecte în valoare totală de 30 de milioane de lei ar putea schimba înfățișarea centrului reședinței de județ.

Primăria Municipiului Deva intenționează să depună un proiect la Agenția de Dezvoltare Regională Vest în vederea obținerii finanțării nerambursabile pentru amenajarea zonei pietonale din centrul istoric al localității.

Consilierii locali deveni vor dezbate în ședința de luni proiectul administrației locale a cărui valoare estimativă se ridică la 17,7 milioane de lei (TVA inclus).

„Prin amenajarea zonei pietonale din Piața Unirii și D-dul 1 Decembrie 1918, se creează un spațiu estimat de aproximativ 15.600 mp, cu facilități de recreere pentru locuitorii Municipiului Deva, contribuind la îmbunătățirea factorilor de mediu, sporirea confortului urban, creșterea potențialului turistic și o mai bună așezare a tuturor funcțiunilor ce coexistă aici”, se arată în raportul care stă la baza proiectului ce va fi dezbătut luni.

Prin obiectivele POR 2014-2020 sunt sprijinite acele proiecte care dovedesc că au un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat  de la nivelul municipiilor reședință de județ.

Prin același program european, municipalitatea va depune o cerere de finanțare și pentru proiectul privind reorganizarea spațiului urban din zona Poșta Veche – Piața Victoriei – Parc. I. C. Brătianu și transformarea acestuia în zonă pietonală/semipietonală. Prin reconversia zonei se creează un spațiu semipietonal  estimat de aproximativ 12.860 mp, cu facilități de recreere. Valoarea estimativă a acestei investiții se ridică la aproximativ 12,6 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus