Administraţia locală a comunei Şoimuş se pare că a „reuşit” să pună carul înaintea boilor, fără să ţină cont de sfaturile proverbiale. Iar ce este şi mai şocant, carul este la un pas să pornească din loc cu boii după el, cu o singură condiţie: să-şi dea votul consilierii locali ai comunei pentru câteva proiecte de hotărâre.

de Natalia Bumbac

Un milion de euro pentru proiect
Mai concret, Primăria Şoimuş a asfaltat lunile trecute mai multe drumuri secundare din satele comunei. Localnicii s-au bucurat, iar primarul s-a lăudat cu rezultatele, postând fotografii pe o reţea de socializare. Nimic rău în asta, doar că problema vine din altă parte. Potrivit consilierului local al comunei Şoimuş, Mirel Dubar, asfaltarea celor 12 căi de acces comunale s-a făcut fără să existe o documentaţie tehnico-economică la bază şi fără să existe hotărâri ale Consiliului local (CL) Şoimuş de realizare a proiectului. „În Şoimuş se întâmplă o situaţie nemaipomenită. După ce au fost asfaltate 12 drumuri comunale, lucrările fiind încheiate de o lună de zile, abia acum primăria pune pe ordinea de zi a şedinţei din 27 mai a consiliului local proiectele prin care urmează să fie aprobată documentaţia tehnico-economică şi implementarea proiectului. Există şi o anexă în care-i trecută suma de 4.503.000 de lei, aproximativ un milion de euro, fără TVA, ca necesară asfaltării celor 12 uliţe, care de fapt au fost asfaltate. Înţeleg că pe drumurile care au în total o lungime de şase kilometri a fost pus asfalt înainte de campania electorală, pentru că primarul Irimie a vrut să acumuleze pe seama acestor lucrări capital electoral. Dar nu înţeleg cum poţi să încalci legea cu atâta nepăsare şi să întocmeşti o documentaţie pe care o supui aprobării, pentru un proiect care a fost executat? Ca să nu mai vorbim despre calitatea lucrărilor. Prin asfaltul turnat pe cele 12 uliţe, pe alocuri a crescut deja iarbă, iar în alte locuri acesta s-a deteriorat complet”, a spus consilierul local Mirel Dubar, preşedintele PSD Şoimuş.
Întrebat dacă în calitatea sa de consilier local nu a observat neregulile atunci când se produceau, respectiv când se turna asfaltul, acesta a răspuns pe un ton ironic că a crezut că primarul face lucrările din banii lui personali şi nu a avut nimic împotrivă.

Drumurile care au fost asfaltate
Din documentele aduse la redacţie de consilierul local al comunei Şoimuş, Mirel Dubar, cele 12 căi de acces comunale sunt: un drum vicinal din Fornădie şi unul din Bălata, trei uliţe şi trei străzi din localitatea Şoimuş, două uliţe din Căinelu de Jos şi câte una din Chişcădaga şi Bejan. Proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CL Şoimuş sunt: aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea proiectului „Modernizarea reţelei de drumuri de interes local în comuna Şoimuş” şi implementarea proiectului cu acelaşi titlu.

sursa: Mesagerul Hunedorean

Un răspuns

  1. serafinnicolae@yahoo.com' serafin spune:

    Domnilor , nu este de mirare ce face primarul Irimie Mihai , nu-i pasa de legi , are spatele asigurat ,unele portiuni au fost asfaltate anul trecut si intra acum pentru aprobarea consililui local .La fel a facut si cu creditul de 7 000 000 de lei pentru ca nu a mai primit bani de la fondurile europene deoarece nu s-a incadrat in termen cu executia lucrarilor. Daca a-ti urmari traseul de introducere al apei potabile , puteti vedea ca a ramas ca dupa potop ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus