Operațiunile de stingere a incendiului de pe platforma industrială din Orăștie continuă și astăzi.

Update 1: „În urma consultărilor purtate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență cu toți factorii decidenți, s-a hotărât ca astăzi, 13 septembrie 2017, cursurile unităților de învățământ preșcolare, primare, gimnaziale și liceale din Municipiul Orăștie să se desfășoare normal. Pentru eventuale situații excepționale vom reveni cu detalii”, a anunțat conducerea Primăriei Municipiului Orăștie.


Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj, Sibiu și Timiș, însumând peste 50 de pompieri, au acționat în forță, pe tot parcursul nopții, pentru limitarea incendiului izbucnit la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie. După 12 ore de acțiune pompierii au reușit cu spumogenul dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 12 autospeciale să reducă suprafața de ardere de la 5.000 metri patrați la aproximativ 100 mp.

Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. De asemenea, volumul cantității de fum evacuat în atmosferă a fost mult diminuat.

În cursul zilei, comisia de cercetare a cauzei de incendiu se va deplasa la locul dezvoltării acestuia și va strânge probe pentru determinarea condițiilor care au generat această ardere. În perioada următoare se va face o evaluare a impactului pe care incendiul l-a avut asupra factorilor de mediu urmând a se lua măsuri în consecință.

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a amplasat un echipament fix în vederea monitorizării calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.

„Recomandăm în continuare populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite”, transmit reprezentanții ISU Hunedoara.

Azi-noapte, Comitetul local al municipiul Orăștie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum și din 25 de locuințe situate pe străzile Nicolae Titulescu și Câmpul Nou situate in apropiere de locul producerii incendiului. Pe timpul nopții jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.

Reamintim că, în urma incendiului un bărbat de 27 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului. Acesta a fost transportat la o clinică din Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus