În opinia unora dintre susținătorii USR din județ, am „îndrăznit” să atentăm la campania unui deputat care a filmat scene de groază prin spitalele hunedorene.

În opinia unora dintre susținătorii USR din județ, am „îndrăznit” să atentăm la campania unui deputat care a filmat scene de groază prin spitalele hunedorene.

Vezi AICI despre ce este vorba

Nouă ne plac disputele de idei, bazate pe argumente, așa că răspundem la valul de reacții pro și contra stârnite pe rețelele de socializare:

  1. Civilizația dialogului presupune capacitatea de a asculta argumentele de sens contrar. Astăzi, România este împărțită în categorii ireconciliabile: politicienii și poporul, bugetarii și privații, corupții și anticorupția etc. Niciodată TOT ADEVĂRUL nu aparține unora sau altora. Dar cine mai este dispus să facă efortul propriilor analize?!

  2. Spitalele hunedorene sunt asemeni drumurilor județene sau a școlilor de pe la noi. Cu multe hibe, adică. De la doctori așteptăm tratament medical corect, de la politieni cerem legi bune, iar de la jurnaliști știri și reportaje care să atragă atenția asupra problemelor. Când doctorii fac politică, iar politicienii fac filme, nouă ce ne rămâne de făcut decât să îi invităm să se ocupe fiecare de treaba pentru care este plătit, nu-i așa?

  3. O casă dezordonată și plină de mizerie nu se curăță dacă facem o fotografie și o anchetă care stabilește că femeia de serviciu a furat jumătate din produsele de curățenie. E nevoie de mătură și făraș! Mutând discuția la situația noastră, instituțiile de control ale statului să ancheteze faptele de corupție, politicienii să înceapă să legifereze obiectiv, doctorii să vindece oamenii, iar jurnaliștii să stea cu ochii pe toți.

  4. Dintre toate categoriile de mai sus, cei cărora le place să facă totul și, în final, mai nimic, sunt politicienii. Rolul de vedete TV îi atrage infinit mai mult decât fișa postului.

  5. Când ați auzit ultima dată un plan de măsuri pentru sistemul medical, stimați cititori? Vreun parlamentar PSD, PNL sau USR are ceva notabil de spus despre bursele studenților la medicină, despre deficitul de personal în urma plecării a zeci de mii de medici în străinătate, despre vreun program național pentru ieșirea din impas? Cum formăm un medic și, la fel de important, cum îl ținem în țară după finalizarea studiilor? Cum arată inventarul la zi al echipamentelor medicale din spitale – poate prezenta vreun parlamentar acest document? Cât de eficient este să investim miliarde de euro în renovări de spitale construite după standarde din anii 60-70 ai secolului trecut, în mijlocul orașelor, pline de bacterii și de virusuri, în loc să construim spitale noi, moderne, așa cum sunt cele din străinătate la care apelează domniile lor când au o problemă medicală? I-ați auzit pe politicieni să fie preocupați de aceste chestiuni?

  6. La dezgustul față de politicile de sănătate implementate de PSD și PNL, nu socotim ca alternativă salvatoare niște filmulețe care ne prezintă o realitate pe care o cunoaștem foarte bine, pentru că aici trăim! Filme știm să facem și noi, ba chiar mai bine documentate decât ale parlamentarului USR care crede că a venit în „județul Deva” în care „ciuma roșie” conduce de-o veșnicie. Legi bune și drepte, asta așteptăm de la parlamentarii de toate culorile. E atât de simplu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus