Competiţia a fost organizată de I.S.U. Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara şi a fost destinată elevilor de gimnaziu.

În cadrul concursului s-au întrecut elevi din Deva, Petroşani, Uricani, Petrila,Bretea Română, Veţel, Brad şi Teliucu Inferior.

La categoria fete, elevele din Petrila s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de elevele din Veţel, în timp ce fetele şcolii gimnaziale din Bretea Română s-au clasat pe a treia treapta a podiumului.

1 2  4 5

Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pentru al doilea an consecutiv, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de laBrad, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Veţel.

Competiţia presupune susţinerea unei probe teoretice, constând într-un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi două practice. La proba de îndemânare, concurenţii au parcurs un traseu presărat cu obstacole – un şanţ cu lăţimea de 1.80 de metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de 6 metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de 2 metri. La capătul traseului, concurenţii au demonstrat că sunt înmăsură să facă mai multe tipuri  de noduri  (nod marinăresc, nod plat, nod pentru de fixare a ţevii cu cordiţa). A doua probă practică implică o ştefetă de 4 x 100 metri, traseul fiind presărat cu obstacole, la capătul acestuia concurenţii  realizând racordarea unui furtun la distribuitor. 

Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus