Florentina Marincu, hunedoreanca medaliată cu bronz la Competiţiile Europene de Atletism de Sală, desfăşurate la Praga, a fost premiată joi, la Deva, de campionul mondial la box, Mihai Leu.

Atleta, legitimată la CNS Cetate Deva, a fost recompensată de Primăria Deva prin hotărâre de Consiliu Local, aprobată astăzi. Sportiva a primit un premiu un bani în valoare de 4.000 de lei şi un buchet superb de flori. Premiul i-a fost acordat de Mihai Leu.

“Din câte am vorbit cu Florentina acesta este doar începutul. Sunt multe de făcut în sport şi sunt sigur că va reuşi să-şi ducă la îndeplinire toate obiectivele. În judeţul Hunedoara avem oameni de valoare, oameni care trebuie stimulaţi şi ajutaţi şi vreau să mulţumesc domnului primar şi Consiliului Local pentru această iniţiativă. Oameni ca Florentina trebuie daţi exemplu pentru ca toţi copiii să vadă că prin muncă poţi ajunge departe”, a declarat Mihai Leu.

Florentina Marincu a primit premiul cu mari emoţii.

“Vreau să mulţumesc administraţiei publice locale pentru atenţia pe care o acordă sportivilor, pentru că ne susţine, şi mai ales pentru că ne-a creat condiţiile necesare ca să putem deveni cei mai buni sportivi. Vă mulţumesc mult tuturor celor care mă susţineţi”, a declarat atleta.

Premiat de Primăria Deva a fost şi antrenorul tinerei, Nicolae Alexe, pentru pregătirea şi efortul pe care l-a depus pentru ca tânăra să atingă această performanţă.

11031906_1590361441210900_599420211_o

Florentina Marincu, în vârstă de 18 ani, a câştigat la Praga medalia de bronz la proba de săritură în lungime.

Atleta, cetăţean de onoare al municipiului Deva, cea mai tânără concurentă de la Campionatele Naţionale de Atletism Indoor din Cehia, a doborât de două ori recordul european de junioare.

Medalia obţinută în acest an de Florentina Marincu este prima obţinută în ultimii patru ani de către echipa României la un campionat european de atletism.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus