Aceste clădiri sunt situate în Deva, Petroșani, Petrila și Simeria

Valoarea fondurilor destinate eficientizării termice a 20 de blocuri și o școală – Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila este de 21.026.319,44 de lei, din care 10.176.423, 44 lei, fonduri nerambursabile. Contractele de finanțare au fost semnate astăzi la Deva de către directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, și primarii localităților Deva, Petroșani, Petrila și Simeria.

Practic, 745 de locuințe din cele patru localități vor avea o clasificare mai bună din punct de vedere energetic.

semnare contracte anveloparea blocurilor primaria deva (1)

 

Directorul general al ADR Vest Sorin Maxim – „Doresc să felicit pe cei care au scris proiectele, complexe, cu foarte mulți beneficiari, sunt foarte multe familii implicate, ce au avut bună-voința să le cofinanțeze. Astăzi au semnat 10 contracte de lucrări pe reabilitări pe zona termică, 20 de blocuri și o clădire a unei unități de învățământ, Uniunea Europeană ține foarte mult la acest tip de proiecte. Această componentă de eficientizare termică va rămâne atent monitorizată. (…). Acestea nu sunt anvelopări simple, practic reparații capitale ale clădirilor”.

 

Vasile Jurca, primar Petrila – „Am depus aproximativ 19 cereri de finanțare, sunt 12 în total semnate, cu 3 cele de azi, deja avem 15 cereri pentru blocuri, din care una este finalizată. Petrila este un oraș cu probleme sociale. Doresc să dezvoltăm orașul cu fonduri europene”.

Tiberiu Iacob Ridzi, primar Petroșani – „E un moment important pentru cele 4 localități, acest tip de proiecte aduce beneficiu direct pe care îl pot resimți oamenii, se dezvoltă industria de vânzare de materiale de construcții și scad consistent facturile și imaginea orașului devine alta. Mai avem depuse cereri pentru încă 8 blocuri”.

Emil Rîșteiu, primar Simeria – „Proiectul rezolvă o problemă, un cartier unde proprietarii nu și-au anvelopat blocurile. Vor fi reabilitate 140 de unități locative în 7 blocuri care vor beneficia de aceste fonduri europene”.

Nicolae Florin Oancea, primar Deva – „Am semnat astăzi încă 4 contracte de finanțare, pentru 4 blocuri, astfel că deja la Deva avem 14 contracte de finanțare semnate din cele 31 pe fonduri europene”.

gfgjjghghj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus