FCSB a trăit periculos la Hunedoara. „Gașca nebună” a lui Florin Maxim, fost jucător la Sportul, a revenit de la 0-3, a făcut 3-3 și a dus meciul în prelungiri. Abia acolo FCSB s-a trezit, a înscris prin Musi și Vali Gheorghe și s-a calificat, scor 5-3.

242497300_10220152074298157_4854236483719363849_n

242660193_10220152076058201_798992945265087983_n

242523688_10220152077658241_5779998161994709187_n

242508936_10220152078498262_661367000787798437_n

“Unde nu ajung picioarele, ajunge inima”, suna un citat motivațional preferat în vestiarul U21 la europeanul din Italia. Cam asta-i deviza și pentru Hunedoara, club de Liga a 3-a, în meciul cu FCSB. Când ai în față fotbalști ca Budescu, Olaru, Miron sau Cristea, cu salarii terminate în multe zerouri, altfel nu ai cum să-i învingi. Decât supramotivat, ajutat de public, determinare și dramul de noroc.

Prea fragezi pentru granzi

Startul a fost inimos, cam ca “Prâslea” din basmele lui Ispirescu s-a comportat Hunedoara. O comparație agreată de fanii gazdelor în istoricul curajos al Corvinului cu cluburile din București. Raiduri în jumătatea oaspeților, mici ocazii, încercări la poarta lui Straton, un pressing “voinic”.

Riposta a fost dură. Mai întâi Stoica a “bărbierit” o minge în fața porții, apoi Olaru șut imprecis, peste poartă, pentru ca lovitura să o dea tot puștiul Ianis Stoica. Atent, l-a executat pe tânărul Lefter, după ce goalkeeperul respinsese un șut violent, din buza careului, trimis de Dumiter.

 Joc la ralanti

Filiera botoșăneană din echipa lui Edi Iordănescu a tranșat calculele, părea că a oprește ideea de mare surpriză. S-a făcut 2-0, centrare Haruț, Oaidă a venit din spate, a pus capul sănătos la minge, Ștefan Lefter, goalkeeper născut în 2004, n-a putut decât să-și respingă mingea sub bară.

Ecartul de două eșaloane parcă era prea mult. Diferențele majore de bugete sau valori se simțeau puternic. De apreciat totuși dârzenia hunedorenilor, încercările și momentele ce “trădează” condiția și calitatea unei echipe ce la anul probabil va fi în Liga 2.

Tăvălug spre o rușine

Cu aceeași liniște în joc, acum și adăpostită de un avantaj suficient, FCSB a părut că tratează a doua repriză ca un antrenament. Unul cu public generos, o raritate în perioada următoare. Meciul mergea spre direcția dictată în prima parte. Centrare Radunovici, cap Ianis Stoica, la colțul lung. E 3-0 pentru FCSB, iar gândurile lui Edi s-au îndreptat spre bancă. Pe cine să mai odihnească, cui să mai dea minute? Nu știa ce va urma! 

A venit golul gazdelor, reușită care a dat glas tribunelor, suporteri “sufocați” de cele 3 primite, îndurate cu nod în gât. Stoperul Antonio Vlad se ridică peste fundașii roș-albaștrilor și-l învinge pe Straton. A fost zvâcul de care aveau tribunele pentru a trăi la maximum și jumătatea de oră rămasă. Și flacăra care să mai aprindă speranța în rândul gazdelor. O flacără mică, ce-a devenit foc la final.

Bravo Hunedoara! Bravo suporterilor hunedoreni

Lejeritatea și liniștea avantajului au trădat-o pe FCSB. Iar găurile cuplului Miron – Cristea nu par să se sudeze vreodată. Absența lui Vinicius a creat iar deranj la fiecare fază fixă.

Golgeterul Andrei Hergheligiu a făcut 3-2, șut în plin la colțul scurt. Antrenamentul cu public s-a transformat într-o teamă de penibil. De un meci cu prelungiri și o seară cu frisoane de toamnă. Hunedoara a forțat, a alergat peste limite, și-a depășit condiția, a simțit că poate. Iar happy-end-ul din basmele lui Ispirescu s-a împlinit până la urmă.

Petre Simion, puțini îl știu, probabil mai mulți de acum în colo, un puști de 20 de ani, l-a executat pe nefericitul Straton. Explozie de bucurie la Hunedoara! A fost parcă scenariul ideal, cu atât de multe emoții și așa multă gălăgie, care sigur vor lipsi nu doar Hunedoarei, ci întreg fotbalului în perioada următoare. Și un stadion ce merita un astfel de meci de adio.

Treziți în prelungiri

Până la prelungiri, FCSB și-a dat seama cât e de aproape de penibil. A înghesuit inimoasa echipă de Liga a 3-a: Cordea cu capul în plasa laterală, Gheorghe și Musi l-au transformat în erou pe Lefter. Iar FCSB n-a scăpat de prelungiri. Nici Edi Iordănescu de-o seară plină de nervi. Abia în prelungiri, lovită cu un “baros” în cap de a treia divizionară, FCSB s-a trezit.

Puștiul Musi, cu capul (95), și Vali Gheorghe, gol spectaculos de la distanță (98) au salvat o seară ce putea fi rușinoasă pentru vicecampioana României. O seară cu un “thumbs up” mare pentru Florin Maxim și gașca sa plină de tineri.

CS Hunedoara – FCSB 3-5

 • Au marcat: Vlad ’58, Hergheligiu ’70, Simon ’83 /  I. Stoica ’19, ’50, R. Oaidă ’30, Musi ’95, V. Gheorghe ’98
 • min.118: BARĂ CS Hunedoara! Gazdele irosesc o ocazie rarisimă după o greșeală impardonabilă în apărarea oaspeților.
  min.107: CS Hunedoara dă primele semne de revenire. Laurențiu Buș avansează în viteză spre poarta lui Straton, dar e blocat în ultimul moment de un fundaș al roș-albaștrilor.
 • Încep ultimele 15 minute din această partidă.
 • Se termină prima repriză a prelungirilor (3-5).
 • min.98: GOOOL FCSB! Valentin Gheorghe reușește o exceuție fină: șut imparabil de la 16 metri. Entuziasmul hunedorenilor s-a topit, iar FCSB are din nou un avantaj liniștitor.
 • min.95: GOOOL FCSB! Musi îi duce pe roș-albaștri în avataj. Radunovic reușește o nouă centrare perfectă, iar Musi îl învinge pe Lefter. E primul gol al puștiului de 17 ani în tricoul roș-albaștrilor.
 • A început prima repriză a prelungirilor!
 • Partida intră în prelungiri, după 3-3 în timpul regulamentar! Seară de poveste la Hunedoara, la primul meci din istorie jucat în nocturnă. 
 • min.90+4: Lefter are o nouă intervenție salvatoare. FCSB s-a năpustit în atac, însă goalkeeper-ul gazdelor prinde o repriză de excepție.
 • min.89: Ocazie imensă pentru FCSB, dar goalkeeper-ul Lefter are o intervenție de zile mari.
 • Min.83: Momente halucinante la Hunedoara: gazdele egalează după un eurogol marcat de Petre Simon! La acest scor, partida ar intra în prelungiri. Pe margine, Edi Iordănescu e un pachet de nervi. 
 • min.80: CS Hunedoara e din nou periculoasă. Iacob avansează nestingherit către poartă, șutează în forță, dar mingea „mângâie” plasa laterală. FCSB e în corzi contra unei echipe de Liga 3.
 • min.78: FCSB tremură serios în finalul partidei! Hunedorenii sunt din nou periculoși la o fază fixă. Norocul și Oaidă îi salvează însă pe jucătorii lui Edi Iordănescu.
 • min.70: GOOOL CS Hunedoara! Ce final de meci vom avea! FCSB nu a mai existat pe teren în ultimele minute, iar elevii lui Florin Maxim îi penalizează din nou pe roș-albaștri. Hergheligiu îl învinge pe Straton din câțiva metri și declanșează o bucurie de nedescris în tribune.
 • min.68: Dublă schimbare în garnitura FCSB-ului: părăsesc terenul Șut și Ianist Stoica, intră Musi și Ovidiu Popescu.
 • min.58: GOOOOL CS Hunedoara. Ce moment pentru cei peste 8.000 de spectatori prezenți pe stadionul „Michael Klein”. Gazdele înscriu golul de onoare: fundașul Vlad se înalță peste apărarea roș-albaștrilor și-l învinge pe Straton cu o lovitură de cap plasată.
 • min.50: GOOOL FCSB. Ianis Stoica face „dubla” la Hunedoara și rezolvă, practic, meciul. Radunovic găsește o centrare ideală, iar Ianis Stoica apare din nou la finalizare. Cap nemilos și încununarea unei prestații excelente pentru fiul lui Pompiliu Stoica.
 • min.46: A început repriza secundă!
 • PAUZĂ la Hunedoara. FCSB intră în avantaj la cabine, scor 2-0. Revenim peste 15 minute!
 • min.37: Laurențiu Buș îl încearcă pe Straton, goalkeeper-ul FCSB-ului prinde fără probleme.
 • min.30: GOOOL FCSB. Roș-albaștrii își fac meciul de la Hunedoara ușor și mai punctează o dată. Haruț reușește o centrare de manual, Oaidă reia spectaculos cu capul, iar Edi Iordănescu poate răsufla ușurat: calificarea e aproape rezolvată.
 • min.25: Cartonaș galben pentru Darius Olaru, după un contact la limită cu un fundaș hunedorean.
 • min.19: GOOOL FCSB, GOOOL Ianis Stoica. Roș-albaștrii deschid scorul la capătul unui atac prelungit. Puștiul de 18 ani a fost atent la respingerea goalkeeper-ului Lefter, a urmărit mingea și a finalizat elegant.
 • min.14: Fază lucrată a gazdelor, roș-albaștrii par surprinși de insistența ofensivă a gazdelor, dar finalizarea lasă de dorit.
 • min.8: Darius Olaru apare și el la finalizare, dar șutează peste poată. Roș-albaștrii sunt din ce în ce mai periculoși.
 • min.7: Contraatac fulgerător al FCSB-ului, poarta gazdelor rămâne intactă doar printr-o minune. Mai întâi, Ianis Stoica a ratat din câțiva metri, după o pasă precisă a lui Dumiter, pentru ca mai apoi Budescu să trimită puțin peste poartă.
 • min.4: Start curajos pentru hunedoreni, care nu se baricadează în propria jumătate. Din contră, elevii lui Florin Maxim încearcă să o surprindă pe FCSB cu un presing foarte avansat.
 • min.3: Suporterii gazdelor cinstesc momentul așa cum se cuvine: au aprins zeci de torțe în sectorul rezervat galeriei, la scurt timp după fluierul de start al arbitrului Vidican.
 • min.1: A început partida de la Hunedoara!
 • Plouă abundent la Hunedoara de mai bine de 3 ore, dar asta nu i-a împiedicat pe suporterii hunedoreni să-și facă apariția în număr mare la stadion.
 • O oră ne mai desparte de startul partidei. Hunedorenii, îmbrăcați în veșminte de gală pentru duelul cu FCSB, au ieșit să inspecteze gazonul.
 • Florin Maxim și Edward Iordănescu au anunțat echipele de start. „Vrăjitorul” Constantin Budescu e titular la oaspeți.
 • Televizare: DigiSport 1, TelekomSport, Look Sport +.

CS Hunedoara – FCSB, echipe de start

CS Hunedoara: Lefter – Fl. Iacob, Garutti, An. Vlad, Trășcan – P. Simion, An. Bradu, Giura, L. Buș – Arnăutu, Hergheligiu
Rezerve: Denis Moldovan, A. Dumitru, R. Cristian, Lupușor, Bortaș, Da Motta, A. Mogoș, Jairo, Cobliș
Antrenor: Florin Maxim

FCSB: Straton – Haruț, Cristea, Miron, Radunovic – Șut, Oaidă, Olaru – Budescu, Dumiter, I. Stoica
Rezerve: A. Vlad, V. Crețu, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Perianu, Musi, A. Cordea
Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: Michael Klein (Hunedoara – Hunedoara)
A: Vidican Rares George (Satu Mare – Satu Mare), A1: Corb Ioan Alexandru (Satu Mare – Satu Mare), A2: Tudor Razvan Claudiu (Craiova – Dolj)

sursa: gsp.ro

sursa foto: Sebastian Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus