Bani pentru modernizarea a două stații de transfer și sortare a deșeurilor.

În ședințșa de vineri, 14 decembrie, a Consiliului Județean Hunedoara, aleșii vor vota pentru adoptarea hotărârii prin care se aprobă Planul de investiții pe anul 2019, aferent activelor date în administrare/concesiune pentru Sistemul de management Integrat al deșeurilor județul Hunedoara. Este vorba de investiții care însumează 1,1 milioane de lei.

Potrivit Planului de Investiții, 500 de mii de lei vor fi alocați pentru modernizarea Stației de sortare și a stației de transfer Brad. 400 de mii de lei vor fi alocați pentru modernizarea Stației de sortare și a stației de transfer Hațeg, iar 200 de mii de lei se vor aloca pentru modernizarea zonei șopron TMB de la CMID Bârcea Mare.

La Brad, printre investițiile propuse de operatorul SC Brai – Cata SRL vizează achiziția și montarea de benzi transportoare, modernizarea panoului de control, achiziția unei prese de balotat automată, extinderea halei de sortare, precum și achiziția unui buncăr de descărcare (total 998.000 euro).

La Hațeg, sunt vizate următoarele achiziții: ciur, bandă magnetică, transportor cu alimentare, presă de balotat automată, panou control, stivuitor, cântar, prescontainere și benzi reversibile (993.000 euro).

Fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare) a fost creat în 2014 odată cu transmiterea Raportului de început aferent Contractului de finanțare pentru proiectul „Sistem de management Integrat al deșeurilor județul Hunedoara”. Potrivit OUG 198/2005, unitatea administrativ-teritorială care beneficiază de asistență nerambursabilă din partea UE utilizează fondul IID în următoarea ordine de priorități pentru întreținerea, înlocuirea și dezvoltarea activelor date în administrare sau în concesiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus