Scenariul se bazează pe autobiografia scrisă chiar de Edith Piaf sub titlul "Au bal de la chance" și pe cartea scrisă de Simone Bertaut (sora ei) și intitulată simplu "Piaf" .

CUVÂNTUL REGIZORULUI

Parafrazându-l pe Jean Cocteau putem spune că Edith Piaf a avut geniu . N-a fost niciodată până la ea o Edith Piaf și alta nu va mai fi niciodată .
Cu un destin tulburător care ar mișca și cele mai împietrite inimi, și cu o voce care o dată ascultată nu-ți mai poate ieși din suflet, această celebră cântăreață poate și-n ziua de azi să impresioneze, să tulbure pe cei ce doresc și reușesc să se apropie de ea; locul ei a fost și este un loc aparte în istoria sensibilității omenirii. 

Folosindu-ne de toate posibilitățile de expresie ale actorului, adică: interpretare verbală a unui text, mișcare, interpretare vocală a unei partituri, am realizat un spectacol complex, într-o manieră contemporană de expunere scenică a acestui subiect, care reușește și în zilele noastre să transmită la fel de puternic tot acel univers legat de personalitatea acestei femei “mititică și firavă , care și-a strigat iubirile în auzul întregii lumi” dacă ar fi să-l parafrazăm în continuare tot pe Cocteau, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai ei .

Este o viață unică, o personalitate fără egal care merită a fi reînviată într-un context românesc actual care din păcate nu mai are repere artistice, în care valorile culturale sunt de cele mai multe ori inversate și în care este omorâtă parcă în mod deliberat noțiunea de “calitate” .

Spectacolul nu se dorește a fi unul educațional, ci unul prin care să ajungem la inimile spectatorilor la modul cel mai plăcut și direct, pentru că el vorbește în primul rând despre dragoste, iar dragostea aparține tuturor.

Malina Andrei

Sursa: Facebook – Teatrul de Artă Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus