În săptămâna Şcoala Altfel mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara vor vizita Penitenciarul Bârcea Mare. Tinerii vor putea purta discuţii cu deţinuţii, acţiunea având ca scop prevenirea şi reducerea infracţionalităţii în rândul elevilor.

Penitenciarul Bârcea Mare organizează luni, 7 aprilie, începând cu ora 11.00, proiectul de activitate „Dincolo de aparenţe”. 25 de elevi de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Hunedoara vor putea afla direct de la persoanele private de libertate care sunt rezultatele unui comportament infracţional în plin proces de dezvoltare a personalităţii, dar şi ce presupune o viaţă dincolo de gratii. „Pe parcursul întâlnirii vor avea loc discuţii despre consecinţele unui anturaj dubios, cauzele care duc la folosirea excesivă a unui limbaj necivilizat şi cum trebuie acţionat în vederea reducerii conflictelor. Echipa de lucru, formată din specialişti ai Serviciului de Asistenţă Psihosocială are rolul de a crea o punte de legătură între persoanele private de libertate şi elevi, subliniind importanţa unei atitudini corecte ce trebuie adoptată atunci când se confruntă cu aspecte legate de violenţă”, spun reprezentanţii Penitenciarului Bârcea Mare.

elevi penitenciar 2

Şcoala Altfel reprezintă o săptămână în care elevii nu fac cursuri şi sunt implicaţi zilnic în acţiuni extraşcolare şi extracurriculare. Prin intermediul acestui proiect, elevii pot vizita anumite instituţii, în funcţie de programul ales de cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus