Eveniment organizat de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

După deschiderea oficială ce avea loc vineri, 29 iulie, la Hațeg, în inima Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, istoria romanilor va putea fi retrăită, timp de două zile, în situl arheologic de la Sarmizegetusa, printre corturi dacice și romane, tabere civile și militare, ateliere de meșteșuguri antice (ceramică, fierărie, pielărie, țesătorie, metaloplastie, prelucrare os și lemn, medicină, mozaic antic, inginerie antică, pictură pe lemn, sculptură în piatră), jocuri și demonstrații de luptă.

Evenimentul este dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care și-a dedicat întreaga carieră profesională cercetărilor în cadrul sitului roman de la Sarmizegetusa”.

Totodată, cercetătorii Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, alături de cei de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vor oferi celor interesați informații de specialitate în cadrul tururilor ghidate la obiectivele din Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

festival 2

 

3 răspunsuri

 1. ancahalmagi@yahoo.com' Anca Rusu spune:

  Este o greseala! Evenimentul NU este organizat de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane. Organizator este Asociatia de Turism Retezat, iar Festivalul Roman este primul mare eveniment de promovare a Destinatiei ecoturistice Tara Hategului – Retezat.

 2. ancahalmagi@yahoo.com' Anca Rusu spune:

  EVENIMENTUL NU ESTE ORGANIZAT DE CATRE MCDR. ORGANIZATOR ESTE ASOCIATIA DE TURISM RETEZAT, FESTIVALUL ROMAN FIIND PRIMUL MARE EVENIMENT DE PROMOVARE A DESTINATIEI ECOTURISTICE TARA HATEGULUI – RETEZAT.

 3. popcalinhd@gmail.com' Pop Calin spune:

  Stimați redactori, vă rog să nu dezinformați opinia publică prin manipulare. Comandată sau nu, această știre este eronată. Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva nu este organizatorul acestui eveniment. Mă opresc din a spune mai multe despre MCDR Deva, deocamdată.
  Organizatorul este Asociația de Turism Retezat, în parteneriat cu Primăria orașului Hațeg și Primăria comunei Sarmizegetusa. Consiliul județean a sprijinit organizarea evenimentului, a dovedit deschidere și bune intenții.
  Să auzim de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus