Fostul președinte Traian Băsescu lansează, marți, un atac dur la adresa premierului Dacian Cioloș și președintelui Klaus Iohannis.

„Doi cinici au vizitat Colectivul la exact 12 luni de la dramă”, scrie fostul președinte pe pagina de socializare.

Totodată, Traian Băsescu susține că premierul și președintele „au valorificat cu cinism, fără ezitare și fără scrupule drama de la Colectiv”.

„Iohannis – declară la căpătâiul celor 64 de victime că trebuie măturată clasa politică. Personal am dubii serioase că “măturarea” este soluţia. Soluția eficientă este cea cerută de „stradă”.

Cioloş – declară că multe nereguli au fost ascune sub preş, cu referire la sănătate, şi că ei, tehnocrații, le-au descoperit acum dar că el le va repara după alegeri .Afirmație neadevărată : prin raportul Comisiei Prezidenţiale condusă de Prof. Dr.Cristian Vlădescu a fost făcută încă din 2008 o radiografie exactă a deficiențelor sistemului de sănătate. Realitatea a fost cunoscută, dar inclusiv domnul Cioloș a dat aviz negativ noii legi a sănătății, care ar fi putut genera modernizarea sistemului de sănătate.
Și pentru că nici unul din cei doi demnitari (cinici) care au valorificat politic drama de la Colectiv nu au raportat cum au îndeplinit solicitările “străzii“ voi aminti câteva dintre acestea pentru a judeca dumneavoastră :
1.Reforma clasei politice prin:
a. Reducerea numărului de parlamentari la 300 (legea depusă de PMP în 2015,refuzată de PSD și PNL) ;
b. Alegerea primarilor din două tururi (lege depusă la Parlament de PMP din 2015, refuzată de PSD și PNL).
2.Depolitizarea instituțiilor;
3.Reforma sistemului de sănătate (lege depusă în parlament de PMP, a primit aviz negativ de la Guvernul Cioloș);
4.Reforma curriculară în educație;
5.Înlocuirea Avocatului Poporulu.
Poate eu nu am fost suficient de atent și nu am auzit, nu am văzut, acțiuni prin care domnii Iohannis și Cioloș să solicite Parlamentului sau Guvernului adoptarea legilor și a măsurilor care îndeplineau revendicările oamenilor ce au manifestat la București și în toată țara, după drama de la colectiv.
Am văzut însă și am auzit cum domnii Iohannis și Cioloș au valorificat cu cinism, fără ezitare și fără scrupule drama de la Colectiv.
Asta “da” eficiență tehnocrată.
PS – Această postare nu are nici o legătură cu susținerile domnilor Ponta, Tăriceanu,Dragnea sau ale Doamnei Gorghiu. Este doar manifestarea unui sentiment de amărăciune”, este mesajul lui Traian Băsescu, pe pagina de socializare.

2 răspunsuri

  1. Macar ei au avut onoare sa viziteze si sa duca o lumanare, pe cand voi criminalilor, acuzati de pe Facebook.

  2. Nu mai bine incercam cu bectelista Clotilde Armand sau poate cu Regina CA-urilor Oana Bazgan, ambele de la partidul lui Nicu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus