Una dintre cele mai supărătoare boli, dermatita seboreică, se agravează primăvara.
Fie că se manifestă prin simpla mătreaţă sau prin leziuni la nivelul scalpului, boala trebuie urmărită de medicul dermatolog. Dermatita seboreică nu implică neapărat mătreaţă. Mătreaţa este cea mai blândă formă de dermatită seboreică, explică medicul dermatolog Anca Răducan.Cum se manifestă însă această boală? „Apar scuame, leziuni la nivelul scalpului, care se pot întinde la nivelul feței şi toracelui”, a mai spus medicul.

Cât despre cauză, medicul dermatolog Anca Răducan, spune că „nu este bătută în cuie”. „Pot fi factori ereditari, răspuns imunologic alterat la o specie de ciuperci. Apare mai frecvent la bărbaţi după vârsta de 40 de ani. Asta nu înseamnă că nu poată să apară şi la tineri. Apare mai frecvent în sezonul rece, iarnă-primăvară, în situaţii stresante, oboseală. Pacienţii nu înţeleg că este o boală cronică”, a mai spus medicul, potrivit Digi24.

Tratamentul este simptomatic. „Se tratează simptomele apărute şi asta pentru că nu e cunoscută cauza apariţiei bolii”, a spus Anca Răducan.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus