Peste 60% dintre români intenţionează să cheltuie mai mult în 2017. Totuşi, sunt mai puţini faţă de 2010, atunci când 89% erau dispuşi să aloce mai mult pentru cheltuieli. Sunt concluziile unui studiu Cetelem.

Puterea de cumpărare a rămas anul trecut constantă pentru 46% dintre respondenţi, cu 5 puncte procentuale mai mult decât în 2015, aceştia declarând că puterea lor financiară a rămas aceeaşi ca în anul precedent, potrivit datelor prezentate de Roussarie. Economia românească este aşteptată să aibă una dintre cele mai mari creşteri şi în acest an, potrivit reprezentantului BNP Paribas.

Totodată, doar 23% dintre respondenţi au declarat că puterea lor de cumpărare a crescut în 2016, o scădere cu 5 puncte procentuale faţă de 2015, în timp ce 32%, cu un punct procentual mai mult, au afirmat că puterea lor financiară a scăzut.

De asemenea, 48% dintre respondenţi spun că economisesc, chiar dacă mai puţin decât cheltuie. Acum şapte ani, doar 11% dintre români luau în calcul economisirea, potrivit reprezentanţilor Cetelem.

surse: digi24.ro, news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus