Care sunt noutăţile prevăzute de un proiect de lege.

Un proiect de lege aflat în dezbatere publică la Ministerul Muncii prevede modificări în prevederile privind ucenicia la locul de muncă.

Este vorba despre completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013. Se referă la durata minima a orelor de pregătire, pentru pregătirea teoretică și practică în cadrul uceniciei.

„Prin sintagma durata necesară pregătirii teoretice şi practice prin ucenicie la locul de muncă”, prevăzută la art. 6 alin. (5) lit. e) din lege, se înţelege durata minimă a programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, exprimată în ore de pregătire, pentru pregătirea teoretică şi practică, pe niveluri de calificare, respectiv:

  • 360 de ore pentru nivelul 2 de calificare;
  • 720 de ore pentru nivelul 3 de calificare;
  • 1.080 de ore pentru nivelul 4 de calificare”, se arată în proiect.

De asemenea, se va schimba articolul 32 privind condițiile de finanţare a formării prin ucenicie la locul de muncă:

“Finanțarea se realizează din fonduri europene structurale şi de investiţii,

Finanțarea se va realiza în conformitate cu prevederile Ghidului solicitantului și a regulilor de eligibilitate, în vigoare la data încheierii contractului de ucenicie,

Finanțarea se va realiza cu respectarea condițiilor finanțatorului”.

Noul proiect modifică „Registrul angajatorilor de ucenici”, Anexa 7, prin introducerea unei noi coloane, care să cuprindă informații referitoare la sursa de finanțare.

sursa: legestart.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus