În data de 13.07.2017, în jurul orei 18.30, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată telefonic de o femeie de 47 de ani, din localitatea Rîpaș, despre faptul că a găsit suma de 1.500 lei, sub o bancă, în parcul Opera, din municipiul Deva.

La ora 21:40, la sediul Poliției Municipiului Deva s-a prezentat un bărbat de 85 ani, din municipiul Deva, care a declarat că în urmă cu 3 ore, în zona parcului Opera, a pierdut suma de 1.500 lei. Astfel, suma găsită a fost predată bărbatului de 85 de ani.

Poliţiştii au felicitat femeia pentru spiritul civic de care a dat dovadă şi cu această ocazie le reamintesc cetăţenilor că orice persoană care găseşte o sumă bani, documente sau alte bunuri are obligaţia legală de a preda autorităţilor respectivul bun în termen de 10 zile, în caz contrar riscă să fie cercetată pentru comiterea infracţiunii prevăzute de articolul 243 din Codul Penal („însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”). Pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este închisoare de la o lună la 3 luni sau amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus