Pentru realizarea proiectului “Parc Medieval” în perimetrul exterior cu șanțurile și curțile exterioare ale Castelului Corvinilor, Primăria municipiului Hunedoara a transmis către Secretariatul General al Guvernului o adresă prin care solicita comunicarea termenului propus pentru finalizarea elaborării normelor metodologice de aplicare a legii privind parteneriatul public-privat, aceasta fiind sursa de finanțare pentru parcul cu tematică medievală ce va fi realizat în jurul Castelului Corvinilor.

„Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry-Ilan Laufer, ne-a transmis personal un răspuns prin care ne asigură că proiectul de modificare a Legii 233/2016 privind parteneriatul public-privat a intrat în avizarea internă a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și a Ministerului Finanțelor Publice, urmând să parcurgă pașii procedurali necesari, până la aprobarea Guvernului. De asemenea, proiectul normelor metodologice este deja pregătit, astfel încât noua lege a parteneriatului public-privat să devină funcțională în cel mai scurt timp posibil. Fără normele metodologice, Primăria municipiului Hunedoara nu putea apela la parteneriatul public-privat”, spun reprezentantii Primăriei Hunedoara.

Până la sfârșitul lunii octombrie, normele metodologice devin funcționale, ceea ce înseamnă că vom avea cadrul legal pentru a putea demara proiectul. Primul pas în realizarea obiectivului îl va constitui un studiu realizat de o firmă de consultanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus