Consulul Germaniei, invitat de primarul Devei la masa rotundă „Învățământul profesional dual, premisa atragerii investitorilor în municipiul Deva”.

 

Administrația locală din municipiul Deva caută soluții pentru dezvoltarea pieței muncii și atragerea de capital străin.

Acestea vor constitui subiectele principale de discuție ale mesei rotunde care va avea loc vineri, 29 septembrie, și la care va participa va ca invitat special Excelența  Sa dl. Hans Erich Tischler – Consulul Republicii Federale Germania.

La eveniment vor mai fi prezenți av. dr. Franz Brosch – fost deputat al Uniunii Creștin Sociale în Parlamentul landului Bavaria, ing. Werner Braun – președintele Clubului Deutschen Wirtschaftsklubs Kronstadt din Brașov, Jürgen Schmidt – președintele Clubul Deutschen Wirtschaftsclubs Siebenbürgen din Sibiu, dr. Nawaf Salameh – președintele Alexandrion Grup România,  ing. Andreas Hart – președintele Lucas Nuelle, precum alte persoanalități de notorietate cu expertiză în domeniul relațiilor și afacerilor internaționale.

Scopul autorităților locale este acela de a prezenta invitaților potențialul economic și investițional al municipiului Deva, precum și facilitarea de contacte pentru afaceri între grupurile de investitori germani reprezentați de oficialitățile prezente la masa rotundă și investitorii locali prezenți la eveniment.

„Alături de reprezentanți ai autorităților publice locale, ai mediului de afaceri local, național și internațional, ai unor ambasade din România, căutăm să identificăm soluții practice și oportunități viabile în scopul creării de noi locuri de muncă, atragerii de noi investitori străini și diversificării mediului de afaceri”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Ovidiu Moș, primarul municipiului Deva.

În timpul dezbaterilor se va pune accent și pe identificarea de elemente care să îmbunătățească gradul de corelare a ofertei educaționale locale actuale la cerințele de calificări profesionale ale mediului de afaceri din municipiul Deva.

Un răspuns

  1. drbudau@yahoo.com' dr Gheorghe P.BUDĂU spune:

    FOLOSIND EXPERIENTA GERMANIEI LA IMPLEMENTAREA INVATAMANTULUI DUAL IN DEVA PRIMARUL A INITIAT O ACTIUNE FOARTE LAUDABILA .ALATURI DE DESCHIDEREA ASE DEVA SI A FACULTATII DE ASISTENTA MEDICALA A UMF VICTOR BABES.TIMISOARA . AUTORITATILE LOCALE CONSIDERA INVATAMANTUL ESTE O PRIORITARE.SA CONTINUATI CU MEDICINA SCOLARA DOTAREA CABINETELOR MACAR CU BAREMUL DE MATERIALE SI MEDICAMENTE SI DOTAREA NIMINA CU APARATULA MEDICALA SPECIFICA.SENATUL A VOTAT DEJA UN PROIECT DE LEGE PRIVIND MEDICINA SCOLARA, ACUM ESTE IN DEZBATERE IN CAMERA DEPUTATILOR IMEDICAMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus