Un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie atent aleasă care să includă şi un consum moderat de bere pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viaţă ideal, dedicat femeilor.

Un consum moderat de bere poate avea un rol considerabil în prevenţia osteoporozei, cât şi în menţinerea siluetei, două dintre temele de interes în rândul femeilor. „Cu rol în menţinerea sănătăţii sistemului osos, siliciul este un pion important în prevenţia osteoporozei. Berea conţine acest element, ceea ce îi poate asigura o poziţie de neînlocuit într-o dietă echilibrată destinată femeilor. Astfel, datorită acestui conţinut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidenţei osteoporozei“, afrimă Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un consum moderat de bere poate preveni osteoporoza

Femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. În urma unor studii efectuate la nivel internaţional, femeile care au consumat o cantitate moderată de bere au avut o densitate osoasă a coloanei şi a şoldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc.

Acest fapt poate fi pus pe seama conţinutului de siliciu al berii, un element important pentru creşterea şi dezvoltarea oaselor. În funcţie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care deţin concentraţii mari de malţ şi de hamei sunt cele mai bogate în siliciu, cum este cea de tip lager.

Berea nu afectează silueta

Un consum moderat de bere nu influenţează circumferinţa abdominală, raportul talie/şold sau indicele de masa corporală. Berea conţine sodiu, carbohidraţi, proteine şi chiar vitaminele B2 şi B6, iar 350 de ml de bere conţin 150 de calorii, 13 g de carbohidraţi, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi şi 5% alcool.

Berea vine cu veşti bune şi în cazul unei alte teme extrem de interesante în rândul femeilor: menţinerea siluetei. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut şi care a vizat relaţia între consumul de bere şi indicatorii de masă corporală, au revelat, fără echivoc, că un consum moderat de bere nu are nicio influenţă asupra siluetei, celebra “burtă de bere” rămânând un simplu mit“, a completat specilistul în nutriţie.

Berea este o sursă de antioxidanţi Berea conţine antioxidanţi naturali care pot influenţa în mod pozitiv starea de sănătate a organismului. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conţine flavonoide, antioxidanţi chiar mai puternici decât cei conţinuţi de ceaiul verde sau soia. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus