Peste 120 de copii primesc și o masă caldă la prânz în cadrul proiectului „Masa Bucuriei"

Trei sute de copii din judeţul Hunedoara, care fac parte din familii defavorizate, au primit ghiozdane cu rechizite din partea Episcopiei Devei, pentru a începe în condiţii bune noul an şcolar, donaţia fiind făcută cu sprijinul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Deva.

Totodată, elevii cu probleme sociale au primit din partea Episcopiei Devei 500 de kituri şcolare, ce au fost împărţite deja în toate eparhiile judeţului.

„Şcoala constituie fundamentul şi premisa esenţială în dezvoltarea unei societăţi civilizate, în care valorile autentice ale culturii şi identităţii naţionale şi principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educaţional în mod continuu, conform programei de învăţământ. Parteneriatul dintre Şcoală şi Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură şi de formare a marilor şcoli care, alături de familie, au constituit temelia dezvoltării culturii româneşti”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Tot în contextul acţiunilor de prevenire a abandonului şcolar, episcopia acordă și în acest an bursa de studiu „Părintele Arsenie Boca”, dar şi burse acordate de unele parohii din Episcopia Devei şi Hunedoarei.

De asemenea, peste 120 de copii primesc o masă caldă la prânz în cadrul proiectului „Masa Bucuriei”, a informat Episcopia Devei și Hunedoarei.

Agerpres

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus