Noua legislaţie pentru care se introduce introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice, în timpul desfășurării examenului auto, a fost aprobată de Parlament.

Aceste prevederi ar urma să intre în vigoare din 30 iunie.

Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

Sistemele tehnice de monitorizare se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul de obţinere a permisului de conducere.

Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările, precum şi măsurile pentru protejarea acestora şi a datelor cu caracter personal se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne.”

surse: romaniatv.net, gov.ro

Prima HARTĂ 3D cu Transalpina | Turiştii pot parcurge virtual “Drumul Regelui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus