Consiliul Județean Hunedoara va lua în discuție proiectul privind aprobarea notelor conceptuale pentru două noi proiecte de investiții care vizează drumurile județene.

Este vorba despre „Modernizare DJ741: Criscior-Bucureșci-Curechiu-Almașul Mic de Munte, km. 12+450 – 18+050” și „Modernizare DJ672C: Limita judetul Gorj – Valea de Pești – DN 66A, km. 40+776 – 50+309”.

Potrivit notei conceptuale care va fi supusă aprobării plenului Consiliului Județean Hunedoara, prin modernizarea tronsonului de drum DJ741: Criscior-Bucureșci-Curechiu-Almașul Mic de Munte se va realiza legatura pe drum modernizat între zona Brad și zona Balșa-Geoagiu, asigurându-se accesul pe un traseu mult mai scurt al locuitorilor din zona Bradului la stațiunea Geoagiu Băi.

De asemenea, potrivit documentului citat, lucrările de modernizare a DJ 672C: Limita județul Gorj – Valea de Pești – DN 66A  vor duce la o dezvoltare a zonei, din punct de vedere turistic. „Realizarea unei infrastructuri rutiere moderne, pune baza unei dezvoltări economice zonale, prin construcția de noi cabane turistice, care pot duce la ridicarea nivelului de trai al localnicilor și implicit punerea în valoare a frumuseții Munților Vâlcan”, se arată în nota conceptuală. Acest traseu are continuitate în Județul Gorj, pe Valea Sohodolului, ceea ce poate duce la un aflux de vizitatori, astfel încat turiștii care vizitează această zonă să poată continua printr-un traseu extins în Depresiunea Petroșaniului.

Un răspuns

  1. Sunt deja cabane turistice pe acest traseu , dar care nu-si desfasoara activitatea deoarece drumul este atat de deteriorat incat nici cu masini mari nu se mai poate intra pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus