Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că România va primi de la Comisia Europeană un grant în valoare de peste 34 milioane de euro, reprezentând 75% din costurile pentru măsurile de combatere a pestei porcine africane.

“O altă veste bună, venită chiar în această dimineaţă de la Comisia Europeană, este legată de ajutoarele privind combaterea pestei porcine. Astfel, României i se acordă un grant în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând 75% din costurile eligibile pe care ţara noastră le-a angajat pentru măsurile de urgenţă de combatere a pestei porcine africane”, a precizat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că Executivul va adopta şi măsuri de sprijinire a sectorului agricol.

“Venim în şedinţa de Guvern de astăzi şi cu măsuri de sprijinire a sectorului agricol. Pe de-o parte, creştem suma alocată subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură cu 67 de milioane de lei, astfel încât suma totală să ajungă în acest an la 487 de milioane de lei. Pe de altă parte, aprobăm sumele destinate susţinerii sectorului zootehnic. Suma totală pentru 2018 este de aproape 486 de milioane de lei, peste 104 milioane de euro”, a adăugat Dăncilă. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus