Este stare de alertă, după ce mai mulţi copii au fost intoxicaţi cu o substanţă chimică folosită la deratizare.

Acţiunea de combatere a dăunătorilor a avut loc vineri, la Liceul German din Arad, iar elevii au început să se simtă rău luni, când au revenit la şcoală.

La instituţia de învăţământ au fost trimise imediat echipe CBRN care trebuie să stabilească ce substanţă a fost folosită la deratizare, care este nivelul de toxicitate şi când se vor putea întoarce elevii în clase.

Până la această oră probele de aer nu au indicat nimic relevant, iar acum au fost prelevate prob de pe bănci şi de pe alte obiecte de mobilier.

A fost convocată şi o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-au luat mai multe măsuri, printre care şi interzicerea accesului în şcoală.

“În urma ședinței CJSU, prefectul județului Arad în calitate de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență a dispus:

– suspendarea cursurilor de la liceul teoretic Adam Muller Gutenbrun, in corpurile de clădire afectate pentru data de 14.01.2020

– Direcția de Sănătate Publica va dispune mâine dimineață măsurile pentru curățenia spatiilor

– Se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea cât și la unitatea de invatamant de către instituțiile abilitate”, transmite ISU Arad.

În total, 40 de copii au ajuns la spital, iar la această oră mai sunt internaţi 14.

Starea lor generală nu ridică mari probleme de sănătate, însă medicii au decis să îi ţină în continuare sub supraveghere.

sursa: sursadevest

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus