În data de 29 ianuarie, de la ora 11.00, va fi deschisă oficial Clasa Confucius, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

În urmă cu câțiva ani, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva,  Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Institutul „Confucius” din Sibiu, a pus bazele unui amplu și îndrăzneț proiect cultural-educativ menit să popularizeze, în rândurile unui numeros public, cultura și civilizația chineză, limba chineză, tradițiile și obiceiurile Chinei. Atunci când am demarat acest parteneriat, am pornit de la premisa că, în ultima perioadă, a sporit  interesul  față de China, față de cultura și milenara civilizație a acestui stat care a cunoscut o înflorire deosebită și care se afirmă tot mai pregnant în viața economică, politică și culturală a lumii.

“La Biblioteca Județeană „Ovid Densuşianu” din Deva a fost deschisă și funcționează cu succes o filială de limbă chineză. Activitățile dedicate culturii și civilizației chineze sunt numeroase și au atras un public divers șif oarte interesat de tot ceea ce înseamnă lumea chineză, cu bogatul ei tezaur spiritual și cultural. Anul  acesta, la 29 ianuarie, vom  marca  împlinirea  a  cinci  ani  de  funcționare, sub excelente auspicii, a cursurilor de limbă și caligrafie chineză la Deva”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii “Ovid Densuşianu” din Deva.

Cu acest prilej, la ora 11.00 va fi deschisă oficial Clasa Confucius, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva, clasă ai cărei elevi vor învăța limba chineză, elemente de cultură și civilizație chineză, istoria și geografia Chinei, vor primi informații utile despre această țară cesuscită tot mai mult interesul unui mare număr de oameni.

În aceeaşi zi, de la ora 1330, la Deva Mall, publicul este invitat la o interesantă întâlnire cu obiceiurile și tradițiile chinezești, un domeniu extrem de vast și de fascinant, care stârnește un interes constant. Tot aici va fi organizat și un spectacol susținut de formații ale Liceului de Arte “Sigismund Toduță” din Deva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus