Oţet de mere
Dacă ai dinţii pătaţi, aceştia pot fi curăţaţi cu oţet de mere. Se aplică o picătură pe periuţa de dinţi, se continuă spălatul în mob obişnuit, iar apoi se clăteşte foarte bine cu apă rece.
Alimente nerecomandate
Pentru a avea dinţii mai albi, este bine să consumaţi fructe şi legume proaspete, dar şi lapte. Spre exemplu, merele, ţelina şi morcovii favorizează destul de puternic albirea dinţilor, iar căpşunile şi portocalele sunt considerate şi ele agenţi naturali de albire, datorită acidităţii pe care o provoacă.
Alimente recomandate
Pentru a avea dinţii mai albi, este bine să consumaţi fructe şi legume proaspete, dar şi lapte. Spre exemplu, merele, ţelina şi morcovii favorizează destul de puternic albirea dinţilor, iar căpşunile şi portocalele sunt considerate şi ele agenţi naturali de albire, datorită acidităţii pe care o provoacă.
Detartraj home-made
Lămâile au proprietăţi de înalbire, prin acidul citric conţinut. Periajul săptămânal cu o periuţă cu dinţi moi, scufundată în suc de lamâie, este extrem de eficient. În plus, pentru un detartraj home-made, frecaţi de suprafaţa dinţilor cărbune, bicarbonat sau argilă. Dar nu exageraţi, deoarece va puteţi distruge smalţul.
Aţă dentară şi apă de gură
Deşi par opţionale, acestea nu are trebui să lipsească din ritualul nostru de îngrijire. Este foarte important să folosiţi aţa dentară, pentru a îndeparta resturile de mancare din zonele în care periuţa de dinţi nu poate pătrunde. La final, clatiţi cu apă de gură, pentru a preveni formarea plăcii, care poate cauza îngălbenirea dinţilor.
Sursa: one.ro
Ultimele comentarii