Consiliul Județean Hunedoara nu va mai finanța organizarea Festivalului Opera Nights. În schimb, Teatrul de Artă va organiza un eveniment cultural similar în Deva, Hunedoara și Petroșani.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a decis să organizeze în regie proprie festivalul de operă anual din județul Hunedoara, argumentând că s-a ajuns la concluzia că aceasta este singura soluție care răspunde criteriilor stabilite de administrație: calitatea actului, legalitatea finanțării și costurile cât mai scăzute.

„Activitatea în ceea ce privește actul de cultură este de foarte mare interes pentru executiv, cât și pentru toată echipa CJ Hunedoara. Criteriile pe care le-am avut în vedere când am făcut analiza legată de ceea ce va însemna actul de cultură din luna iulie, respectiv 15 iulie, a ținut cont de trei criterii: calitatea actului, legalitatea finanțării și costurile cât mai scăzute – fiind vorba despre bani publici. În afară de acest lucru, am considerat că oferta trebuie să aibă o diversificare și să existe posibilitatea oricărui prestator de servicii în domeniu să-și manifeste interesul”, a declarat luni, Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.

Președintele CJ Hunedoara a explicat și „bâlba” dintr-un comunicat de presă transmis sâmbătă după-amiază, care anunța că Festivalul Opera Nights va continua.

„Din cauza faptului că ne-am închipuit că timpul e scurt, am zis că există posibilitatea să continuăm sub forma actualului brand. Astăzi (luni, 15 mai, n.red.) am avut o discuție în echipă și domnul Andronache, care ne-a asigurat că timpul e suficient până pe 15 iulie pentru a răspunde celor trei criterii. Acesta este motivul pentru care evenimentul se va desfășura sub coordonarea Teatrului din Deva și, implicit, a domnului vicepreședinte Andronache”, a declarat Mircea Bobora.

„Festivalul Opera Nights va continua și în acest an, NU se va întrerupe definitiv așa cum greșit s-a înțeles și s-a relatat în presa locală și pe rețelele de socializare. Fiind vorba de bani publici, conducerea Consiliului Județean Hunedoara își rezervă dreptul de a alege modalitatea de a se implica într-un astfel de proiect valoros pentru comunitate și pentru viața culturală locală și națională. În consecință, se caută soluții pentru ca acest eveniment să aibă loc în această vară, iar spectatorii să se bucure de seri de operă de înaltă ținută”, se arată în comunicatul CJ Hunedoara.

În concluzie, festivalul de operă va fi organizat de Teatrul de Artă.

„Acest proiect va încerca să atingă cotele cele mai înalte, să se dezvolte în întreg județul, vom avea un spectacol și la Petroșani. Vrem ca Teatrul să fie o emblemă a actului cultural național. Vom prezenta în timp util calendarul evenimentelor”, a declarat Daniel Andronache.

3 răspunsuri

  1. Sa vedem pe cine pune la Teatru sa organizeze poate un Finut cu ceva experienta penala

  2. niculitageo@hotmail.com' Nicolae spune:

    Intrebare : Cand va da in folosinta Consiliul Judetean Teatrul din Hunedoara ? 🙁

  3. Prima data cauta omul care trebuie recompensat si apoi restul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus