Știți care este rezultatul operației matematice 6 : 2 (1 + 2)? Nu vă grăbiți în a da răspunsul.

În matematică, 1 + 2 = 2, dar mai sunt și cazuri, cum ar fi acesta, când lucrurile nu sunt atât de simple. Ați gândit că 6 : 2 (1 + 2) = 1? Sau rezultatul v-a dat 9? Haideți să vedem ce spun specialiștii.

Rezultatul ține de ordine

Ordinea operaţiilor în matematică este PEMDAS, adică Parentheses, Exponents, Multiplication/Division, Addition/Subtraction. Aşadar, conform acestei teorii, rezolvăm mai întâi paranteza (1+2)=3 şi nu mergem direct la a doua înmulţire 2 x 3, ci efectuăm în ordine, de la stânga la dreapta, întâi prima împărţire 6:2, apoi rezultatul îl înmulţim cu 3 şi obţinem 9. În caz contrar am fi obţinut 1.

Care dintre rezultate este corect: 1 sau 9?

BBC MUNDO scrie că ambele rezultate sunt corecte, depinde doar cum ați fost învățați.

Deși multe probleme în matematică au o rezolvare, în acest caz este foarte puțin probabil să se încheie controversa pentru că nu este o problemă pur matematică: este parțial o problemă de comunicare.

În absența unui consens și deoarece „este o problemă de comunicare, nu de matematică”, calculul va continua să aibă două  răspunsuri numerice acceptabile. Acest lucru provoacă, în mod natural, o dezbatere acerbă pe rețelele sociale.

Dumneavoastră ce răspuns ați dat?

3 răspunsuri

  1. Prostii.
    6 : 2 (1 + 2) = 6 : 2 x 3. Mai departe, toata lumea stie ca asta e egal cu 9.

  2. Relația poate fi scrisă așa 6/2(2+1) care orice ai face da 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus