CJ Hunedoara a aprobat vineri Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru amenajarea în sens giratoriu a intersecției DN7 cu DJ 700.

Potrivit documentelor aprobate de consilierii județeni, amenajarea sensului giratoriu va îmbunătăți condițiile de circulație rutieră și va crește siguranța pietonilor.

„Drumul județean 00 Simeria-Săulești-Sântandrei-Bârceaa Mare-UM, la km 5+600 se intersectează cu DN7 în intravilanul localității Sântandrei. Intersecția este în X și prezintă disfuncționalități în fluidizarea traficului având în vedere că tronsonul DN7 Deva-Simeria suportă un trafic intens. De asemenea, trecerea de pietoni amenajată perpendicular pe DN7 în această intersecție  este generatoare de multe accidente mortale. Lipsa acestei modernizări a intersecției prin transformarea acesteia într-un sens giratoriu va menține dificultatea derulării traficului în zonă și menține riscul accidentării pietonilor care traversează DN7”, susțin reprezentanții CJ Hunedoara.

Costurile privind realizarea acestui proiect se ridică la aproximativ 600.000 de lei.

Reamenajarea intersecției va fi făcută în 2019 cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

 

3 răspunsuri

 1. zoly.vass@yahoo.com' VASS ZOLTAN spune:

  Lăsați poveștile și apucați-vă de treaba domnilor.

 2. Exagerat de scumpe sensurile astea giratorii. Cu banii astia imi iau doua terenuri si imi fac doua case.

 3. Nu (doar) sensul giratoriu este soluția aici. Problema în această intersecție constă în vizibilitatea aproape nulă pe timp de noapte, iar daca te deplasezi dinspre Deva spre Simeria NU ai cum să vezi pe cineva care traversează dinspre Nord spre Sud (mai ales dacă plouă sau ninge) din cauza betoanelor aplasate de un idiot acolo. Separarea dintre sensurile de mers cu blocuri de beton e o prostie la care doar așa-zisele ”autorități” de pe la noi sunt în stare să (nu) gândească.
  Acolo trebuiesc amplasați niște stâlpi de genul acelora cu LED care au fost amplasați recent pe drumul dintre Deva și Hunedoara ( și să scoată blocurile alea de beton de acolo ) . Dacă geniile care au bagat blocurile de beton vor doar să împiedice trecerea peste linia continuă, n-au decăt să amplaseze camere omologate și să-i amendeze pe șoferii care încalcă legea (credeți-mă, după ce a luat două amenzi, nimeni nu mai încalcă legea știind că și-o capătă și pe a treia).
  Gândiți-vă că pe orice drum public trebuie să existe posibilitatea ca vehiculele de intervenție să poată trece și în condiții de trafic intens, iar acele blocuri de beton, exact asta împiedică.
  În plus, am observat în practică faptul că din cauza îngustării drumului pe sensul de mers dinspre Deva spre Simeria, în acea intersecție, in loc să se incetinească, cocalarii cu ifose mai degraba accelerează pentru a trece în fața ”fraierilor” iar in aceste condiții, daca se află cineva angajat în traversare devine victimă sigură.
  Treziți-vă !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus