Un sondaj al asociației World Vision România, arată că 63% dintre copii nu au rechizitele și materialele didactice necesare.

Șase profesori din zece afirmă că nu au la școală cărți pe care să le poată folosi la clasă, astfel încât să facă mai atractiv procesul de învățare al elevilor, indică un sondaj. Aceeași cercetare arată că doar 37% dintre cadrele didactice se așteaptă ca elevii să aibă rechizitele necesare la început de an școlar.

Datele vin ca o consecință a dispariției bibliotecilor școlare, spun profesorii. Din 2015 și până în 2022 au dispărut peste 1.000 de biblioteci din școli, conform INS.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, 11 milioane de români au declarat că nu au citit nici o carte în ultimul an și doar una din trei persoane de 16 ani și peste au declarat că au citit măcar cinci cărți în ultimul an.

România a ajuns să înregistreze o rată a analfabetismului funcțional de 41%, la evaluarea de citire. Procentul rezultă din testele PISA.

Un răspuns

  1. baicum63@gmail.com' Mircea Baicu spune:

    Cum ziceam, prostia e la putere. Plus ca lipsa de cultura si de educatie sunt deja probleme vechi in Romania. Nu mai e nimic de facut, din pacate. E prea tarziu si nu mai ai cu cine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus