Aproape 2.000 de oameni au mărșăluit sâmbătă prin Petroșani, la finalul mitingului de protest organizat de Sindicatul "Muntele", pentru a atrage atenția asupra situației economice în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) și a pericolului ca acesta să intre în faliment, dacă societatea nu va fi ajutată prin măsuri guvernamentale

Președintele Sindicatului ‘Muntele’, Petre Nica, a declarat că veniturile societății nu au crescut de la instituirea stării de insolvență și nici nu au fost prezentate măsuri concrete de sprijin economic. De aceea, afirmă sindicalistul, există riscul ca mii de oameni să intre în șomaj, în numai câteva luni.

Liderul sindical a precizat că falimentul companiei poate fi evitat, chiar și în situația de insolvență în care se află CEH, dacă ar exista interes în acest sens. 

“Motivul protestului este insolvența Complexului Energetic Hunedoara și drumul aproape sigur către faliment, în condițiile în care veniturile societății nu fost, sub nicio formă, mărite. Nu s-au găsit soluții la nivel guvernamental, iar evitarea falimentului se axează doar pe tăierea de drepturi salariale. Astfel, CEH poate lăsa în urmă peste 6.000 de șomeri, în câteva luni.

Din păcate, nu toată lumea conștientizează pericolul pe care am încercat, de acum doi ani de zile, să-l arătăm opiniei publice. Nu cedăm la luptă. Oricând se poate face ceva, atâta timp cât este voință”, a afirmat Nica. 

La rândul său, președintele Cartel Alfa, Bogan Hossu, prezent la mitingul de la Petroșani, a afirmat că CEH trebuie să-și continue existența, ca o măsură de interes național, dar și local, ținând cont de situația economică din Valea Jiului.

“Din punct de vedere tehnic, s-au făcut foarte multe greșeli ale conducerii administrative a CEH și ceea ce noi atragem atenția este că nu salariații trebuie să plătească greșelile făcute de administrație sau de decidenții politici, care n-au luat, la momentul oportun, anumite decizii”, a afirmat Hossu.

El a menționat că este nevoie de o restructurare în cadrul complexului energetic, dar a precizat că aceasta nu trebuie să aibă ca obiect reducerile de personalului productiv, ci a celui administrativ.

Pe de altă parte, susține Hossu, este nevoie de o eficientizare a sistemului prin investiții în domeniului mediului prin care statul va trebui să le facă pentru buna funcționare a CEH. (AGERPRES)

Foto: Facebook/Mihaela Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus