Ficatul, principalul organ implicat în eliminarea toxinelor din organism, curăţă corpul prin filtrarea elementelor toxice din sange şi, în plus, ajuta la digestia alimentelor.

Un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal. Ficatul ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infectiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot aparea probleme grave de sănătate. De aceea, este esenţial ca ficatul să fie întreţinut în mod corespunzător.

Iată câteva substanţe nutritive esenţiale pe care trebuie să le integrezi în regimul tău alimentar pentru a-ţi menţine un ficat sănătos:

Usturoiul
Conţine numeroşi compuţi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu, două ingrediente importante care protejeaza ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Papădia
Frunzele de păpădie se folosesc în salate, în tot sezonul în care această plantă se găseşte din belşug peste tot în ţară. Frunzele de păpădie au proprietăţi aparte, specifice acestor flori atât de rezistente între alte specii, rezistenţa pe care o conferă şi organismului nostru. Consumată în salate, păpădia este poate cea mai indicată plantă pentru cei care suferă de afectiuni cardiace, hipertensiune arterială, ficat gras, obezitate, ateroscleroza, colesterol crescut sau alte tulburări ale metabolismului grăsimilor din corp. Păpădia ajută şi în detoxifierea ficatului, fiind indicată celor care suferă de afecţiuni hepatice.

Spanacul
Spanacul consumat proaspăt, tăiat în salatele de crudităţi sau frunzele de spanac murate alături de alte legume şi zarzavaturi aduc un plus extraordinar de vitamine şi antioxidanti nu doar pentru ficat, ci pentru întregul organism. Spanacul gătit îşi pierde, din păcate, din proprietăţi, mai ales din vitamine.

Grapefruit
Grapefruitul contine fito-enzime specifice numai acestui fruct, bogat în vitamina C şi antioxidanţi, cu proprietăţi intense asupra organismului. Acest fruct are o acţiune atât de puternică, încât poate inhiba chiar şi acţiunea medicamentelor, lăsând să îşi facă efectele doar substanţele provenite din surse naturale. Acesta este şi motivul pentru care, în multe ţări, consumul de grapefruit pe durata unui tratament sau a spitalizarii este interzis.
Daca nu luaţi un tratament, consumaţi cu încredere grapefruit, acest fruct detoxifică intens ficatul şi stimuleaza multe alte organe. Daca totuşi vă aflaţi sub medicaţie, întrebaţi medicul dacă tratamentul dumneavoastră poate fi influenţat de consumul de grapefruit.
Fibrele solubile din grapefruit contribuie la scăderea colesterolului şi determină ficatul să ardă grăsimile.

Avocado
Includerea acestui fruct în dieta va ajuta organismul să produca un tip de antioxidant numit “glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Potrivit cercetarilor, consumarea acestui fruct, o data sau de 2 ori pe săptămână, poate repara un ficat deteriorat în numai o lună.

Nucile
Nucile, considerate şi alimentele creierului, cu a carei formă chiar seamana, aduc un aport important de vitamine din complexul B, vitamine esentiale, L-arginina, acizi grasi Omega-3 substante care contribuie la o buna functionare atat a creierului, cat si a ficatului. Nucile sprijina functiile hepatice si faciliteaza oxigenarea sangelui.Consumati saptamanal nuci, dar si alte seminte – obligatoriu nepreparate termic.

Ceaiul verde
Contine catechine, antioxidanti puternici care asista functia hepatica si sunt responsabili pentru efectul sporit de ardere a grasimii. Aceasta bautura protejeaza ficatul impotriva toxinelor care pot provoca daune grave.

antenasatelor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus