Părinţii care încă nu şi-au înscris micuţii la şcoală, o pot face în această perioadă. Marţi, 25 martie, a debutat cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar.

Potrivit calendarului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, în perioada 25 martie – 4 aprilie are loc cea de-a doua etapă de înscrieri în clasele pregătitoare. Astfel, părinţii care nu şi-au înscris copiii la şcoală o pot face în următoarea perioadă. În urma primei etape de înscriere în învăţământul primar, 10 cereri nu au fost admise, urmând a fi soluţionate în această perioadă.

Peste 1.200 de locuri rămase libere la nivel de judeţ

După prima etapă de înscriere, la nivelul judeţului Hunedoara au fost admise în total 2.915 de cereri în învăţământul primar şi au rămas disponibile 1.253 de locuri. În ceea ce priveşte situaţia la nivel naţional, au rămas libere aproape 50.000 de locuri în clasele pregătitoare pentru cea de-a doua etapă de înscrieri. Potrivit informaţiilor oferite de IŞJ Hunedoara, 80% dintre copiii înscrişi în acest tip de învăţământ împlinesc vârsta de 6 ani înainte de data de 1 septembrie 2014, în timp ce alţi 20% împlinesc această vârstă după data de 1 septembrie. În judeţul Hunedoara s-au înregistrat în medie 28 de cereri pe şcoală. Din mediul rural s-au înregistrat în medie 12 cereri pe unitate, în timp ce din mediul urban au fost înregistrate 44 de cereri pe şcoală.

Cererile de înscriere în clasele pregătitoare se pot depune la secretariatele unităţilor şcolare. În data de 11 aprilie va avea loc afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu copii înscriși în învăţământul primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus