PSD a început ofensiva de primăvară în teritoriu. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a participat sâmbătă la mai multe întâlniri care au avut loc cu primarii și oamenii de afaceri din județ, la Deva și Hațeg.

Liderul PSD a declarat în cadrul unei conferințe de presă că primarii și reprezentanții mediului de afaceri trebuie să fie pregătiți pentru atragerea de fonduri europene. „Primarii, fie că sunt PSD, PNL sau PDL, pentru noi sunt aleși locali care trebuie să știe care sunt documentele ce trebuie depuse pentru a obține fonduri europene. Avem aceste întâlniri în toată țara pentru că autoritățile, IMM-urile trebuie să fie pregătite pentru perioada 2014-2020”, a declarat Valeriu Zgonea.

Zgonea: „Moloț atâta poate…”

În ceea ce privește județul nostru, Valeriu Zgonea a declarat că Guvernul se va implica pentru sprijinirea proiectelor locale. „Județul Hunedoara are nevoie de o strategie comună a administrației locale și a celei centrale pentru a genera mai multe locuri de muncă în perioada 2014-2020”, a spus președintele Camerei Deputaților. Liderul PSD a mai adăugat că autoritățile locale, indiferent de culoarea politică trebuie să privească cu responsabilitate spre perioada 2014-2020, vitală pentru dezvoltarea comunităților.

Întrebat cum comentează declarațiile președintelui CJ Hunedoara, liberalul Mircea Moloț care a declarat că „PSD va îngropa mineritul din Valea Jiului”, Valeriu Zgonea a răpsuns: „Dacă domnul Moloț atâta poate,… atâta poate!” Liderul PSD Hunedoara l-a completat pe președintele Camerei Deputaților și i-a amintit fostului partener de guvernare că investițiile de la cele patru mine viabile și de la cele două termocentrale din cadrul Complexului Energetic Hunedoara demonstrează că există interes pentru a susține producția de energie în județ.

CITEȘTE ȘI: PSD IESE LA ATAC. „Liberalii nu vor mai avea președinte la CJ Hunedoara mulți ani de-acum înainte”

Liderii județeni ai Partidului Social Democrat (PSD) au criticat în termeni duri recentele declarații ale președintelui PNL Hunedoara, Mircea Moloț. Foștii parteneri ai liberalilor au însă și explicația ultimelor declarații ale fostului coleg de alianță: „E tensionat pentru că mai are de stat doar câteva zile în funcția de președinte al CJ Hunedoara.”

Descărcare de pe autostradă și pasaje pentru cartierul Grigorescu

Președintele Camerei Deputaților a declarat că Guvernul PSD va îndrepta erorile celorlalte guvernări. Referindu-se în mod direct la proiectul modernizării magistralei de cale ferată care tranzitează municipiul Deva, Valeriu Zgonea a declarat că va face demersuri pentru proiectul de bază să fie modificat în sensul includerii construcției pasajelor pentru locuitorii din cartierul Nicolae Grigorescu. „Sunt erori ale unei guvernări bazate pe neprofesionalism și care, odată ridicate de comunitate, sunt pentru noi o prioritate. Voi lua legătura cu cei de la CFR și voi discuta cu domnul ministru Dan Șova pentru a rezolva problema. Mi se pare o inconștiență totală să nu te gândești că odată cu modernizarea căii ferate trebuie să faci și pasaje.”

În aceiași termeni, Valeriu Zgonea a criticat guvernarea Alianței D.A. care nu a prevăzut descărcări de pe autostradă pentru reședința județului Hunedoara. „Atât de buni au fost cei din Alianța D.A. care acum se bat cu cărămida în piept, încât nu au văzut Deva pe hartă și nu au prevăzut descărcări pentru reședința județului Hunedoara. Asta este, nu au văzut Deva, o să rezolvăm noi problema”, a spus președintele Camerei Deputaților.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile locale devene solicită imperativ legătură cu autostrada și pasaje peste calea ferată

Deva și Hunedoara riscă să rămână izolate, fără legături directe cu autostrada care trece la câțiva kilometri de municipiul reședință de județ. Mai mult, viitoarea magistrală feroviară îi va bloca între râul Mureș și calea ferată pe locuitorii unui cartier devean.

Potrivit liderilor PSD, în perioada următoare, mai mulți reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului vor veni în județul Hunedoara pentru a purta discuții cu autoritățile locale și cu oamenii de afaceri.

4 răspunsuri

  1. mihaiivascu1971@yahoo.com' Mihai Ivascu spune:

    Dupa ce am vazut 10 ani de ce sunt in stare Molot cu “liberalii” lui poate ca ar fi bine sa se sparga toata gasca asta si sa mai vina si altii care vor sa demonstreze ceva.

  2. Pingback: PSD IESE LA ATAC. „Liberalii nu vor mai avea președinte la CJ Hunedoara mulți ani de-acum înainte”

  3. mirka_hd@yahoo.com' AMsterdamer spune:

    Din pacate…..un zgonea care,acum cand vin alegerile are interes sa vina la Hd.Mda….este si el unul dintre cainii care rod cu sarg la osul cu carne…Psd ul…..plaga societatii de ani buni…..Cred ca, este o adevarata degringolada…..nu ai efectiv pe cine sa alegi….Romania a ajuns un No man s land…Acolo unde impostorii, infractorii si alte lichele ,fac legea pt 20 mil de romani.Pacat…..

  4. sdsa@yahoo.com' Eu-Romanu' spune:

    Dintr-o data ofera sprijin proiectelor….si flamanzii o sa-i voteze. Frumos! Un sfat pentru binele tarii: mancati ceva inainte de a vota, ca sa nu votati pe baza prostiei din voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus