Șoferul a fost rănit

În data de 09.01.2019, în jurul orei 09:15, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autotractor care tracta o semiremorcă frigorifică pe D.N. 66, pe sensul de mers Haţeg – Călan, la km. 182 + 950 m, (“Dealul Haţegului”), într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, în condiţiile unui carosabil umed, nu a adaptat viteza de deplasare şi s-a răsturnat în dreaptă a sensului de mers, în afara părţii carosabile.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului autotractorului, precum şi avarierea unui autoturism care staţiona în afara părţii carosabile.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă..

Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă:

Având în vedere condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Asiguraţi o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi verificaţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire.

Respectaţi semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră!

Sursa: IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus