Documentul cuprinde 193 de străzi și 317 drumuri vicinale

A fost finalizat Acordul – cadru 2 – Reabilitarea și modernizarea sistemului rutier din municipiul Hunedoara. Strategia de contractare va fi postată pe SEAP, după ce va fi verificată de către ANAP, iar apoi va urma procedurile de licitație. Aceasta va fi una deschisă, iar atribuirea se va face după prețul cel mai scăzut. Dacă nu vor exista contestații, în câteva săptămâni se va cunoaște câștigătorul.

Acordul – cadru 2 prevede reabilitarea și modernizarea a 193 de străzi și bulevarde, din care 47 nemodernizate și 317 drumuri vicinale, situate în localitățile aparținătoare – Răcăștie, Peștișu Mare, Groș, Boș, Zlaști, Hășdat și Buituri. Valoarea totală a lucrărilor este de 281.569.167 de lei sau, cel puțin, de la această sumă va porni licitația. Acordul – cadru 2 se întinde pe o perioadă de 4 ani.

Municipiul Hunedoara are cea mai mare rețea de drumuri dintre localitățile județului. Reabilitarea sistemului rutier a început masiv în 2010. În perioada mandatului lui Ovidiu Hada au fost reabilitate pe fonduri europene cele 9 străzi și bulevarde principale din oraș. Mai apoi, tot în mandatul lui Ovidiu Hada a fost întocmit primul acord cadru pentru reabilitarea și modernizarea sistemului rutier, iar lucrările au continuat în mandatul lui Viorel Arion și se încheie odată cu asfaltarea Pietonalei. Prin acordul cadru 1 au fost reabilitate 77 de străzi, ceea ce reprezintă 18 la sută din totalul rețelei stradale a municipiului Hunedoara.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, spune că a ales să întocmească un al doilea acord cadru pentru că s-a dovedit că se câștigă foarte mult timp prin stabilirea unui câștigător pentru mai multe străzi:

„Acordul-cadru 1 s-a dovedit foarte bun. S-a făcut o singură licitație și apoi, în funcție de banii pe care i-a avut Primăria, s-au putut executa lucrările. Dacă nu am fi făcut la fel, pierdeam timp prețios, iar în Hunedoara este nevoie să lucrăm cât mai mult, pentru că doar aproximativ 25 la sută din rețeaua stradală este reabilitată și modernizată. Una este să ai licitația gata pentru 193 de străzi și bulevarde și 317 drumuri vicinale și alta e să faci 510 proceduri pentru atribuirea lucrărilor”. Cele 8 proiecte pentru reabilitarea și modernizarea a opt străzi și bulevarde din oraș, care au obținut finanțare prin PNDL 2, nu sunt cuprinse în Acordul cadru 2.

Dacă licitația nu este contestată, cel târziu în luna iunie ar putea începe lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor cuprinse în acest nou acord cadru.

3 răspunsuri

  1. Vad ca de Ceangai strada Buituri nu se spune nimic,aici nu sunt alegători domnule PRIMAR?!

  2. Respect , pentru Buget , Activitate si Conceptie . Mai multa grija la executie/receptie .
    Numai Bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus