Potrivit polițiștirlor, cei doi au pus la cale un plan pentru a înșela un bărbat din Suceava.

În perioada 10-19.02.2017, polițiștii din cadrul IPJ Suceava — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat cercetări într-un dosar penal cu privire la un bărbat de 46 de ani, din orașul Băneasa, jud. Constanța și un alt bărbat de 49 de ani, din comuna Limanu, jud. Constanța, specializate în comiterea de infracțiuni de înșelăciune cu ordine de plată, prin inducerea în eroare a unui număr de șase societăți comerciale din Suceava, Botoșani, Prahova, București și Ilfov. Aceștia, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăți (nume, CUI, conturi bancare), au achiziționat bunuri de pe site-urile de profil, în numele acestora, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

La 19.02.2017, având în vedere faptul că, din investigațiile efectuate a rezultat că cei în cauză urmau să-l inducă în eroare pe un bărbat din municipiul Suceava cu suma de 86.215 lei, reprezentând contravaloarea produselor și aparatelor de fitness ce urmau a fi livrate, prin metoda sus-menționată, pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, a fost organizată o activitate de prindere în flagrant a acestora, polițiștii din cadrul IPJ Suceava — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice sprijiniți de polițiști din cadrul IPJ Hunedoara, intervenind în momentul consumării infracțiunii de înșelăciune.

În cauză s-au recuperat bunurile și restituite persoanei vătămate produsele care urmau să fie livrate, procedându-se totodată la ridicare unui autoturism în valoare de 7.000 Euro, suma de 25.000 lei, telefoane, cartele Sim și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 46 de ani care și-a recunoscut fapta, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ‘înșelăciune’, ‘fals în înscrisuri sub semnătură privată’ și ‘uz de fals’ pentru documentarea întregii activități infracționale precum și a identificarea tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus