Piesa „Fotograful Unirii” este jucată la Alba Iulia de actorii de la Teatrul de Artă din Deva. Cu această ocazie va fi organizat și un vernisaj de portrete, realizate în tehnica fotografică din vremea Unirii Transilvaniei cu România.

Spectacolul de teatru „Fotograful Unirii” este dedicat memoriei lui Samoilă Mârza, cel care ne-a lăsat singurele imagini ale zilei de 1 decembrie 1918 la Alba Iulia. Este motivul pentru care și-a câștigat, pe bună dreptate, renumele de „fotograful Unirii“.

Piesa teatrului din Deva face parte din suita de manifestări care au rolul să readucă în atenția publicului importanța evenimentului din 1918, fără de care România în granițele actuale n-ar fi existat. Potrivit organizatorilor, piesa este bazată pe realitate, Samoilă Mârza fiind identificat prin lucrările sale ca fotograful Unirii.

Evenimentul are loc sâmbătă 21 aprilie, de la orele 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Spectatorii vor avea ocazia să viziteze și o expoziție cu portrete realizate în tehnica fotografică folosită acum 100 de ani și cunoscută în epocă sub denumirile de „colodiu umed“ și „ambrotip“. Responsabil de realizarea lor este Radu Chindriș, un fotograf născut în Alba Iulia, stabilit în București.

Prețul unui bilet: 10 lei.

Locul de unde pot fi cumpărate biletele: casieria instituției de cultură.

sursa: viziteazaalbaiulia.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus