Cine îşi închipuia că apele s-au liniştit în filiala hunedoreană a vechiului PNL, s-a înşelat. Liberalii sunt în fierbere în aceste zile pentru că doar jumătate din membrii actualului Birou Teritorial vor face parte şi din Comitetul Judeţean Executiv al Noului PNL.

Potrivit deciziilor luate de forurile superioare ale noului Partid Naţional Liberal, organizaţia judeţeană Hunedoara va fi condusă până la finalizarea fuziunii dintre PNL şi PDL de un Comitet Judeţean executiv format din 29 de membri. Din acest CJEx vor face parte 20 de vechi liberali şi 9 foşti democrat-liberali.

Din cei 20 de vechi liberali, 4 posturi sunt rezervate de drept parlamentarilor: Bogdan Ţîmpău, Carmen Hărău, Dorin Păran şi Mariana Câmpeanu. Cei 16 vor fi aleşi de membrii Biroului Politic Teritorial.

„Va fi extrem de interesant ce se va întâmpla, pentru că doar preşedintele poate face propuneri. Vor fi propuşi membri din BPT care să facă parte din noul CJEx. Practic, e vorba de 16 vechi liberali, jumătate din actualul birou care vor fi aleşi de membrii biroului”, a declarat un membru al BPT al vechiului PNL Hunedoara.

Mariana Câmpeanu nu e dorită în noul CJEx

Voci avizate din cadrul vechiului PNL susşin că, deşi potrivit algoritmului, senatorul Mariana Câmpeanu face parte de drept din noul CJEx, locul acesteia ar trebui luat de un alt liberal din judeţ.

“Nu a mai dat prin judeţ de o bună bucată de timp, nu văd de ce trebuie să facă parte din conducerea partidului”, a declarat un vicepreşedinte al PNL Hunedoara.

Lupta pentru putere abia acum începe însă se va încheia repede, pentru că noul PNL Hunedoara trebuie să finalizeze operaţiunea de înfiinţare a CJEx până la sfârşitul acestei luni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus