Foaie verde partid galben, s-au cuplat doamnele Carmen

Promiteam săptămâna trecută că vom intra în spatele cortinei pentru a vă arăta culisele jocului politic și administrativ hunedorean.

Așa cum știți deja, stimați cititori, aproape niciodată lucrurile nu sunt cum ni se vâră sub nas. Dacă sapi după adevăr, surprizele sunt colosale!

Așadar, NOI TE ȘTIM CINE EȘTI, CARMEN GURAN!

Puțini hunedoreni știu că doamna Carmen Guran (foto – stânga), directorul tehnic al Consiliului Județean Hunedoara este sora liberalului de frunte Virgil Guran.

De la bun început, se impune să face o precizare importantă: Virgil Guran este unul dintre cei mai respectabili liberali. Am apreciat întotdeauna luările de poziție echilibrate, curajul și decența de care dă dovadă în cadrul fiecărei dezbateri televizate la care participă.

Dar una e una, alta e alta! Sora domniei sale, doamna Carmen Guran, pare așchia care a sărit foarte departe de trunchi.

CHEIA POLITICĂ A „AFACERII”

La cum îl cunoaștem, putem băga mâna în foc că Virgil Guran nu a făcut lobby pentru sora dumnealui, dar liberalii hunedoreni, în frunte cu Eleonora Carmen Hărău, pare că au ținut morțiș să puncteze, ca să poată spune apoi: Am apărat-o pe sora dumitale, domnule! 

Chiar crede cineva că nu acesta a fost motivul pentru care Carmen Guran Zero Centimetri a fost invitată de două ori într-o lună la televiziunea patronată de senatorul PNL Carmen Hărău? Dacă nu era sora lui Virgil Guran, pupa Guru-Guran gratis la TV? Dumneavostră ce credeți, stimați cititori?

CÂND GURA BATE … DOSUL

Vă mai amintiți de unde a pornit toată nebunia? De la interpelarea unui consilier județean PNL (Florian Toma), pe care l-a luat gura pe dinainte în vară și a certat conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara că întârzie lucrările la drumul Hunedoara – Călan. Presa a relatat subiectul și, pas cu pas, am ajuns să aflăm despre grozăviile din ograda doamnei Guran, care era manager al respecticului proiect.

Amuzant, nu? Un liberal a declanșat criza care a deconspirat incompetența doamnei Zero Centimetri, iar acum senatorul liberal Eleonora Carmen Hărău încearcă din răsputeri să acopere mediatic subiectul.

DE CE AI TĂCUT, TOMIȚĂ?

De parcă cineva i-ar fi tăiat limba, domnul consilier județean Toma a ratat nenumărate ocazii de a mai aduce în discuție situația proiectului de care s-a ocupat Carmen Guran. De exemplu, la începutul lunii noiembrie a fost mare vuiet în Consiliul Județean când s-a aflat că „cineva a uitat” să plătească 300 de milioane de lei vechi pentru niște avize la CFR.

Cum adică „cineva”? Cine anume? Domnule Toma, trebuia să săriți ca ars, nu erați dumneavoastră apărătorul hunedorenilor? Sau cumva v-ați prins și până și dumneavostră că iar se ajungea la … „fata noastră” și erați tras de urechi… Locul pe lista partidului este mai important decât interesul oamenilor? Vai, ne-ați mâhnit, domnule Toma!

CE URMEAZĂ?

Dacă pentru liberalii hunedoreni asta va fi regula (Să facem zid în jurul incompetenților noștri!), atunci nu ne așteaptă vremuri prea bune. Simpla rocadă a incompetenților în funcție de carnetul de partid nu este nicidecum vestea pe care o așteptam de la noul guvern.

EPILOG

În ultimele 6 luni, conducerea PSD a Consiliului Județean a avut mult de pierdut în ochii hunedorenilor din cauza eșecului gestionat de Carmen Guran – Zero Centimetri, protejata liberalilor hunedoreni. Nu-i așa că situația e de râsul curcilor?

Pentru mulți hunedoreni, Carmen Guran este o „pesedistă tupeistă și incompetentă”. Să ne înțelegem: pesediștii își merită soarta pe deplin. Au dormit în izmene lângă un cal troian, să le fie de bine!

×××

Doamnă Guran, revenim cu invitația de săptămâna trecută: ieșiți la televiziunea patronată de senatorul „României normale și educate” să le povestiți hunedorenilor, printre altele, ce surprize le-ați pregătit la celălalt proiect pe fonduri europene de care vă ocupați – Culoarul Mureș Nord, o investiție de 35 milioane euro.

Ce ziceți, vă autodenunțați incompetența sau ne lăsați tot pe noi să o facem?

×××

La revedere, până săptămâna viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus